duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATEChișinău | Federația Rusă acuză influența „factorilor externi” în dosarul pornit împotriva...

Chișinău | Federația Rusă acuză influența „factorilor externi” în dosarul pornit împotriva lui Dodon: Are loc o vendetă împotriva prietenilor Moscovei

Moscova începe să-și facă griji pentru omul lor de la Chișinău, Igor Dodon, care se află în prezent în arest la domiciliu sub acuzația de înaltă trădare. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, și-a exprimat speranța că autoritățile Republicii Moldova nu vor începe „o epurare a susținătorilor dezvoltării relațiilor de prietenie dintre Chișinău și Moscova”.

„Aș vrea să cred și să sper că sub lozincile luptei împotriva corupției în Moldova, câmpul politic nu va fi curățat de forțele și asociațiile care pledează pentru dezvoltarea unor relații de prietenie, reciproc avantajoase cu Rusia” a declarat Zaharova în cadrul unei conferințe de presă, transmite RIA Novosti.

Purtătorul de cuvânt al MID-ului rus a subliniat că nimeni nu va fi în stare să încetinească dezvoltarea relațiilor dintre Moscova și Chișinău, iar faptul că împotriva celor care s-au ocupat de această apropiere a fost începută o „vendetta” vorbește despre influența în Republicii Moldova a unor factori externi.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Vreau să sper că autoritățile Republica Moldova vor da dovadă de înțelepciune și nu vor urma calea desemnată, ca astfel să asigure dreptatea, respectul pentru toate drepturile și libertățile legale ale fostului președinte, precum și obligațiile internaționale privind drepturile omului pe care și le-au asumat” a mai declarat Zaharova.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Zaharova a menționat că dosarul deschis pe numele lui Dodon „aduce aminte de metodele fostului lider al PDM Vladimir Plahotniuc” și a acuzat-o pe Maia Sandu că imaginile video folosite în prezent drept probe, publicate de presa afiliată lui Plahotniuc în 2019, nu au încurcat-o pe lidera de atunci a PAS să facă o coaliție cu PSRM pentru a-l da jos pe oligarhul dat în prezent în căutare.

„Vreau să aduc aminte că dovezile care i se impută astăzi lui Dodon au fost publicate în 7 iunie 2019 de Vladimir Plahotniuc. Atunci, acest lucru nu a încurcat-o pe doamna Sandu să facă o coaliție parlamentară chiar a doua zi, pe 8 iunie, cu Dodon și PSRM. Cinismul situației actuale se reflectă și în faptul că Dodon este acuzat de legături cu oligarhul fugar, dat în căutare internațională atât de Rusia, cât și de Republica Moldova. Aceste metode de răfuire cu oponenții politici aduc aminte de cele ale lui Plahotniuc. Asta înseamnă că doamna Sandu joacă cartea lui Plahotniuc?” se întreabă Zaharova, conform Deschide.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate