ACTUALITATECertificatul verde a fost prelungit cu încă un an: Doar șapte europarlamentari...

Certificatul verde a fost prelungit cu încă un an: Doar șapte europarlamentari români s-au opus, restul au fost favorabili

Parlamentul European (PE) a aprobat joi prelungirea cu un an, până la 30 iunie 2023, a posibilității folosirii certificatului digital COVID-19 (certificatul verde), informează presa de la București.

Motivația pentru această decizie ar consta „evitarea restricţiilor asupra liberei circulaţii în UE ce ar putea rezulta în urma răspândirii noilor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2”. Criticii spun că însuși certificatul este o restricție asupra liberei circulații a persoanelor.

Regulamentul care este acum în vigoare urma să expire săptămâna viitoare, pe 30 iunie 2022, iar prelungirea adoptată de PE mai rămâne să fie validată doar de Consiliul UE.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Certificatul verde atestă vaccinarea anti-COVID-19, trecerea prin boală sau efectuarea unui test PCR negativ recent.

Regulile aprobate de PE stabilesc că statele membre ale UE „nu trebuie să restrângă în mod disproporţionat sau discriminatoriu libera circulaţie a titularilor certificatului COVID-19”.

În ceea ce-i privește pe europarlamentarii români, majoritatea au fost de acord cu prelungirea acestui certificat. Doar șapte aleși s-au opus: Cristian Terheș, Tudor Ciuhodaru, Maria Grapini, Mihai Tudose, Corina Crețu, Lorant Vincze și Iuliu Winkler.

Carmen Avram s-a abținut, alți doi nu au votat și cinci nu au fost prezenți.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Dupa ce ai vandut industria ,resursele , suveranitatea, tara, ce mai ai de vandut doar sufletul.
    Vi l-ati vandut si pe acela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...