sâmbătă, aprilie 20, 2024
EDUCAȚIEȘcoala ca experiment continuu

Școala ca experiment continuu

Schimbările din educația românească sunt forțate de dorința președintelui Iohannis de a putea pretinde că a făcut ceva, la șapte ani după primele laude cu proiectul „România Educată”, este una dintre concluziile emisiunii Drept la Țîntă de la Tele 9TV, desfășurată miercuri seara.

Impunerea unui sistem cu cinci „module” și tot atâtea fragmentări ale parcursului de an școlar, fără teze, cu medie generală unică și alte modificări asupra cărora mulți nici măcar „nu-și dau seama despre ce e vorba”, produce o tranformare uriașă, „nelalocul” ei, „ca să nu folosesc un termen foarte dur”, susține prof. Virgil Popescu, președintele Sindicatului Spiru Haret Timiș.

„Ceea ce mi se pare mie este că prin acest proiect de lege se urmărește, efectiv, îndobitocirea rapidă a elevilor care intră pe porțile Școlii Românești” a spus în emisiunea ce a avut drept temă Școala ca experiment continuu și jurnalistul Mihai Șomănescu, redactor-șef R3media.ro. Întreaga dezbatere, una cât se poate de lipsită de menajamente, poate fi vizionată integral în cele de mai sus.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE