ACTUALITATECehia impune din nou lockdown-ul din cauza creșterii infecțiilor cu noul virus

Cehia impune din nou lockdown-ul din cauza creșterii infecțiilor cu noul virus

Cehia va impune din nou izolarea populației la domiciliu, începând cu 1 martie, din cauza creșterii numărului de infecți cu covid-19, informează Agerpres.

Practic, începând cu prima zi a lunii următoare, locuitorii vor putea să plece din cartierul în care locuiesc doar pentru a merge la serviciu, pentru a vedea un medic sau pentru a avea grijă de cei apropiați, dar numai cu un document care să justifice acest lucru. Deplasările vor fi posibile doar într-un singur departament, în timp ce sporturile şi plimbările vor fi permise numai în localitatea de reședință.

De asemenea, a făcut obligatorie purtarea măștilor în aer liber în zonele locuite şi la locurile de muncă şi a închis toate școlile şi magazinele care vând produse neesențiale.

Ministrul de interne, Jan Hamacek, a afirmat că măsurile vor rămâne în vigoare timp de trei săptămâni, adăugând că politia va efectua controale aleatorii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Singurul obiectiv este de a inversa curba ascendentă a noilor infectări și a pacienților la terapie intensivă înainte de a fi prea târziu”, le-a declarat el jurnaliștilor.

Interdicția de circulație pe timpul nopții, limitarea numărului de persoane care participă la întruniri şi închiderea restaurantelor este în vigoare de anul trecut.

Cehia se află în fruntea statisticilor mondiale ca număr de noi infecții la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile şi se situează pe locul al doilea, după Slovacia vecină, în ceea ce privește rata mortalității, potrivit unui bilanț întocmit de AFP.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Premierul Andrej Babiș a recunoscut că guvernul său a comis erori în felul cum a gestionat pandemia de coronavirus.

„În următoarele trei săptămâni, avem nevoie ca oamenii să se comporte aşa cum au făcut-o în martie 2020”, când țara a rezistat relativ bine la primul val, a declarat el.

Decizia nu pică bine pentru populație, care deja se revoltase împotriva restricțiilor și începuseră să deschidă barurile și restaurantele, în ciuda lockdown-ului.

Nemulțumirea populației a fost reflectată de faptul că Parlamentul de la Praga a votat pe 11 februarie împotriva prelungirii stării de urgență, solicitată de guvernul minoritar al prim-ministrului Andrej Babiș.

Ulterior, Guvernul a găsit o cale prin care să evite acordul Parlamentului și să prelungească, totuși, starea de urgență.

Cehia se află în fruntea statisticilor mondiale ca număr de noi infecții la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile şi se situează pe locul al doilea, după Slovacia vecină, în ceea ce privește rata mortalității, potrivit unui bilanț întocmit de AFP.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...