marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATECehia | Guvernul prelungește starea de urgență, în ciuda refuzului Parlamentului de...

Cehia | Guvernul prelungește starea de urgență, în ciuda refuzului Parlamentului de a vota această măsură

Guvernul ceh a ajuns la un acord de prelungire a stării de urgență cu 14 zile, în speranţa ca vor reuși să stopeze răspândirea virusului SARS-CoV-2, anunță Reuters, deși acum trei zile, Parlamentul a respins această propunere.

În urmă cu o săptămână, propunerea guvernului de a prelungi starea de urgență a fost respinsă de toţi conducătorii regionali ai Cehiei, deşi spitalele se aflau în pragul colapsului din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de covid-19.

Însă, după mai multe discuții cu liderii celor 14 regiuni, duminică, 14 februarie, Guvernul a anunțat prelungirea stării de urgență, fără să impună noi restricții. „Încheierea stării de urgență ar fi presupus reducerea restricțiilor şi nu ne permitem așa ceva încă”, a declarat prim-ministrul Babiș, la finalul ședinței extraordinare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Începând cu luna octombrie, Cehia a trecut prin diferite forme de lockdown. Din această cauză, opoziţia a criticat dur guvernarea. De asemenea, Partidul Comunist, principalul susținător al guvernului, s-a opus prelungirii stării de urgență.

În Cehia, dacă cele 14 regiuni se pun de acord asupra unei decizii, atunci măsurile se pot implementa şi fără consultarea parlamentului. Cu toate acestea, unii critici se îndoiesc şi spun că decizia este neconstituțională.

Numărul total de decese cauzate de COVID-19 în Cehia a trecut de 18.000 în această lună, de la aproximativ 700, cât se înregistrau în luna octombrie. Totodată, rata de infectare a Cehiei este a doua cea mai mare din Europa, după Portugalia, conform datelor furnizate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate