ACTUALITATECehia | Guvernul prelungește starea de urgență, în ciuda refuzului Parlamentului de...

Cehia | Guvernul prelungește starea de urgență, în ciuda refuzului Parlamentului de a vota această măsură

Guvernul ceh a ajuns la un acord de prelungire a stării de urgență cu 14 zile, în speranţa ca vor reuși să stopeze răspândirea virusului SARS-CoV-2, anunță Reuters, deși acum trei zile, Parlamentul a respins această propunere.

În urmă cu o săptămână, propunerea guvernului de a prelungi starea de urgență a fost respinsă de toţi conducătorii regionali ai Cehiei, deşi spitalele se aflau în pragul colapsului din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de covid-19.

Însă, după mai multe discuții cu liderii celor 14 regiuni, duminică, 14 februarie, Guvernul a anunțat prelungirea stării de urgență, fără să impună noi restricții. „Încheierea stării de urgență ar fi presupus reducerea restricțiilor şi nu ne permitem așa ceva încă”, a declarat prim-ministrul Babiș, la finalul ședinței extraordinare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Începând cu luna octombrie, Cehia a trecut prin diferite forme de lockdown. Din această cauză, opoziţia a criticat dur guvernarea. De asemenea, Partidul Comunist, principalul susținător al guvernului, s-a opus prelungirii stării de urgență.

În Cehia, dacă cele 14 regiuni se pun de acord asupra unei decizii, atunci măsurile se pot implementa şi fără consultarea parlamentului. Cu toate acestea, unii critici se îndoiesc şi spun că decizia este neconstituțională.

Numărul total de decese cauzate de COVID-19 în Cehia a trecut de 18.000 în această lună, de la aproximativ 700, cât se înregistrau în luna octombrie. Totodată, rata de infectare a Cehiei este a doua cea mai mare din Europa, după Portugalia, conform datelor furnizate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...