ACTUALITATE Muntenegru: Mitropolitul Amfilohie a fost înmormântat la Podgorița, în prezența a mii...

Muntenegru: Mitropolitul Amfilohie a fost înmormântat la Podgorița, în prezența a mii de credincioși

Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului a fost înmormântat, duminică, la Podgorița, slujba fiind oficiată de Patriarhul Irineu al Serbiei.

După cum se poate observa din imaginile postate pe site-ul Mitropoliei Muntenegru, la slujbă au participat mii de credincioși.

Numărul mare de credincioși pune sub semnul întrebării informația vehiculată anterior, potrivit căreia ierarhul ar fi decedat în urma infectării cu covid, ținând cont că pentru astfel de cazuri există restricții speciale.

Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului și al Litoralului a trecut la cele veșnice vineri, 30 octombrie, la vârsta de 82 de ani, după cum a relatat R3Media.

Mitropolitul s-a născut la Morața în Muntenegru, pe 7 ianuarie 1938 și a fost hirotonit preot în 1968. În 1985 a fost ales în scaunul Episcopiei Banatului din cadrul BO Sârbe, iar pe 30 decembrie 1990 a fost întronizat ca Mitropolit al Muntenegrului și al Litoralului.

Mitropolitul Amfilohie a fost unul dintre oponenții de seamă ai regimului socialist al lui Milo Djukanovici, conducând protestele sârbilor împotriva unei legi a cultelor care, în opinia Bisericii, ar fi urmărit să confiște lăcașurile de cult ale sârbilor din această țară.

 

 

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate