ACTUALITATEMuntenegru: Mitropolitul Amfilohie a fost înmormântat la Podgorița, în prezența a mii...

Muntenegru: Mitropolitul Amfilohie a fost înmormântat la Podgorița, în prezența a mii de credincioși

Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului a fost înmormântat, duminică, la Podgorița, slujba fiind oficiată de Patriarhul Irineu al Serbiei.

După cum se poate observa din imaginile postate pe site-ul Mitropoliei Muntenegru, la slujbă au participat mii de credincioși.

Numărul mare de credincioși pune sub semnul întrebării informația vehiculată anterior, potrivit căreia ierarhul ar fi decedat în urma infectării cu covid, ținând cont că pentru astfel de cazuri există restricții speciale.

Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului și al Litoralului a trecut la cele veșnice vineri, 30 octombrie, la vârsta de 82 de ani, după cum a relatat R3Media.

Mitropolitul s-a născut la Morața în Muntenegru, pe 7 ianuarie 1938 și a fost hirotonit preot în 1968. În 1985 a fost ales în scaunul Episcopiei Banatului din cadrul BO Sârbe, iar pe 30 decembrie 1990 a fost întronizat ca Mitropolit al Muntenegrului și al Litoralului.

Mitropolitul Amfilohie a fost unul dintre oponenții de seamă ai regimului socialist al lui Milo Djukanovici, conducând protestele sârbilor împotriva unei legi a cultelor care, în opinia Bisericii, ar fi urmărit să confiște lăcașurile de cult ale sârbilor din această țară.

 

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...