vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEBig Tech continuă ofensiva anti-conservatoare: contul de Twitter al grupului de investigații...

Big Tech continuă ofensiva anti-conservatoare: contul de Twitter al grupului de investigații Project Veritas a fost închis. YouTube a șters canalul siteului Life Site News

Twitter a suspendant permanent contul grupului de investigații jurnalistice Project Veritas, cunoscut pentru dezvăluirile sale din lumea Big Tech și a partidului Democrat. Motivul invocat de Twitter este acela că administratorii contului ar fi divulgat date personale pe rețeaua de socializare.

„Contul Project Veritas a fost suspendat în mod permanent, din cauza încălcării repetate a regulilor Twitter cu privire la datele personale”, a anunţat gigantul într-un comunicat transmis presei americane, scrie news.ro.

Project Veritas, care a susținut acuzațiile de fraudă electorală masivă după înfrângerea lui Donald Trump în alegerile prezidențiale de la 3 noiembrie, avea peste 700.000 de abonaţi pe Twitter, înainte de suspendare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Contul fondatorului acestui grup, James O’Keefe, a fost de asemenea închis, timp de câteva ore, din acelaşi motiv, după care a fost redeschis.

După incidentele de la Capitoliu, rețelele de socializare, în special Twitter și Facebook, i-au închis conturile pe-atunci președintelui Trump, dar și are altor republicani.

Aceste decizii au stârnit o reacție puternică din partea conservatorilor americani, care au început migrația spre alte platforme, precum Parler și Gab.

De asemenea, un consilier al lui Donald Trump a anunțat că fostul președinte ia în calcul posibilitatea de a-și face o rețea proprie de socializare.

De asemenea, tot în această săptămână, compania Google care deține  YouTube, a șters definitiv canalul siteului proviață Life Site News . Acesta avea peste 300.000 de abonați.

Life Site News este unul dintre cele mai citite siteuri proviață din lume. Canalul de YouTube mai fusese deja suspendat pe motiv că Life Site News publicase niște declarații care contrazic narativa oficială despre pandemie din partea unui doctor canadian.

Directorii executivi ai Facebook și Twitter sunt în discuții cu parlamentarii Camerei Reprezentanților pentru a depune mărturie la o audiere, luna viitoare, a informat Politico, citat de Reuters.

Tema exactă a audierii nu este încă clară.

Facebook a discutat despre apariția directorului executiv Mark Zuckerberg în fața Comitetului pentru Energie și Comerț al Camerei, a adăugat raportul, citând două surse anonime. La fel și pentru Twitter și șeful său, Jack Dorsey.

Potrivit raportului, apariția șefilor Facebook și Twitter ar putea fi condiționată de prezența lui Sundar Pichai, director executiv Google.

O dată fermă nu a fost încă stabilită pentru audiere, dar ar putea avea loc în martie.

Facebook, Google și Twitter nu au răspuns imediat la solicitările Reuters pentru un comentariu. Comitetul pentru Energie și Comerț al Casei a refuzat să comenteze.

Toți cei trei șefi au apărut la o audiere a Comitetului de Comerț al Senatului în octombrie.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE