ACTUALITATEDan Puric: Nu există nicio legătură între politica statului român de astăzi...

Dan Puric: Nu există nicio legătură între politica statului român de astăzi și adevărul sufletesc al acestui popor. Este dimpotrivă, o insultă la adresa lui

Actorul, regizorul și scriitorul Dan Puric consideră că din Europa vin „valuri de pandemie ideologică, care cer să-ți smulgă Credința și să ți se smulgă Familia”.

El a făcut aceste afirmații în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Traian Horia pe Cristoiu Blog.

„Înainte, pe vremea comunismului, eram ”forță de muncă”. Da’ ”oameni” când mai suntem? Știți că în antichitate, apropos de libertate, Cetatea, Cetățeanul și Suveranitatea erau importante. Și Omul era nimic, omul nu avea nicio valoare. Omul a avut valoare când a apărut Hristos pe pământ.
Această dimensiune a Omului, poporul român o are fundamentală. De-aici este atacul asupra Credinței, fiindcă ultimele baricade la noi care au fost dintotdeauna? Credința și Familia! Acum, vin din Europa valuri de pandemie ideologică, care cer să-ți smulgă Credința și să ți se smulgă Familia”, a declarat Puric.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Artistul a criticat clasa politică din România, afirmând că este o contradicție între politica statului și „adevărul sufletesc al acestui popor”.

„Una este raportul cu Veșnicia, și alta este raportul cu Istoria. Au înfrânt, ce? Eu sunt mândru de poporul român că nu a căsăpit în jur și că n-a creat ideologii. Ați avut vreun bunic care-a vândut sclavi? Eu n-am avut.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Ați avut vreun bunic, sau vreun străbunic care a făcut ideologii și care-a căsăpit sute de milioane? Cunoașteți în istoria asta nenorocită, a poporului ăsta amărât, izbită azi cu capul de pereți, o asemenea malformare, cum să zic, spirituală, aproape satanică?

Eu știu că noi am pătimit! Îmi aduc aminte că, în ”Istoria Logicii”, Nae Ionescu spunea că Occidentul vrea să cucerească Universul. Răsăritul pătimește.

Eu mi-aduc aminte că am pătimit. Iar în ceea ce privește politica asta, în care mă ”amenințați” cu tot felul de nume din astea nesemnificative, pe care le-am uitat din clipa în care le-ați pronunțat, pot să vă spun că politica statului român de astăzi este într-o flagrantă contradicție cu adevărul sufletesc al acestui popor”, a declarat Puric.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...