vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATEAUR, scrisoare de protest față de refuzul lui Arafat de a se...

AUR, scrisoare de protest față de refuzul lui Arafat de a se prezenta în Parlament. George Simion: Gest de sfidare la adresa României

George Simion i-a trimis lui Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, o scrisoare de protest față de refuzul lui Raed Arafat, secretar de stat în MAI, de a se prezenta în Parlament la audierile Comisiei Parlamentare de Anchetă privind achizițiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgență și de alertă pe teritoriul României.

„Stimate domnule ministru,

Conform Regulamentului Camerei Deputaților, Secțiunea a V-a, art. 47 (f), (h), în data de 7 martie 2022, prin invitația Adresa nr 4c-36 din 29 01.03.2023, domnul dr. Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, avea obligația de a da curs solicitării Comisiei Parlamentare de Anchetă privind achizițiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgență și de alertă pe teritoriul României de a se prezenta la audierea ce avea ca subiect furnizarea de informații referitoare la fapte sau împrejurări în legătură cu achizițiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgență și de alertă de pe teritoriul României de către Ministerul Sănătății și structurile din subordine.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Considerăm că neprezentarea domnului dr. Raed Arafat – în ciuda confirmării prealabile pe care a trimis-o – în ziua de marți, 7 martie a.c., la ședința de audiere a Comisiei, reprezintă un gest grav de sfidare adus nu numai membrilor Comisiei, ci și unei țări întregi supusă unor condiții de claustrare severe și, în mare parte, nejustificate, pe întreaga perioadă a pandemiei.

Vă reamitesc pe această cale, domnule ministru, că și la nivelul Parlamentului European există o comisie similară, care a început, deja, o serie de audieri, precum și faptul că, în Parlamentul României, își desfășoară activitatea și alte comisii de anchetă și de control a căror bună funcționare nu a fost obturată, până acum, de asemenea atitudini din partea persoanelor invitate la audieri.

Gestul domnului dr. Raed Arafat, de e a remite o scrisoare Comisiei prin care își anunță
disponibilitatea de a răspunde unor întrebări adresate în scris este, de asemenea, incalificabil, având în vedere funcția pe care o deține în Ministerul pe care îl conduceți, precum și responsabilitatea directă pentru achizițiile făcute în perioada pandemiei.

Vă anunț, domnule ministru Lucian Nicolae Bode, că îl vom rechema la audieri în fața Comisiei pe domnul dr. Raed Arafat, în cursul săptămânii 13-17 martie 2023 și vă solicit, totodată, să faceți deplin uz de funcția pe care o dețineți și să depuneți toate eforturile pentru ca domnul Secretar de stat să poată da curs invitației!“, se arată în scrisoarea trimisă lui Lucian Bode.

Reamintim că Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a refuzat să se prezinte în Parlament, motivând că aleșii poporului nu au dreptul să-l invite.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE