marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEDupă aproape 9 luni de la începutul războiului ruso-ucrainean, Ucraina a recuperat...

După aproape 9 luni de la începutul războiului ruso-ucrainean, Ucraina a recuperat jumătate din teritoriile cucerite inițial de ruși

După aproape nouă luni de la invazia armatei ruse în Ucraina, ajutați de armamentul și echipamentele livrate de către multe dintre țările occidentale, armata Ucrainei a reușit să recucerească jumătate dintre teritoriile ocupate de ruși, informează Libertatea.

Informația a fost făcută publică de către James Longman, corespondentul de politică externă al postului american de televiziune ABC News pe contul său de Twitter.

În postarea sa pe Twitter, acesta aprezentat situația comparativă între teritoriile ocupate de armata rusă la momentul apogeului avansului ei în Ucraina, respectiv zonele pe care le mai stăpânesc acum rușii.

Postarea aceasta comparativă a vent la doar o zi după retragerea armetei ruse din orașul Herson și eliberarea acestuia de către ucraineni. Amintim faptul că Hersonul a fost cel mai mare centru urban ocupat de Rusia după izbucnirea conflictului.

„Iată de ce Ucraina crede că victoria militară totală este posibilă. Pentru ei, a negocia înseamnă a-i oferi lui Putin teritoriu. Dar ei au câștigat deja înapoi 50% din ceea ce Putin a luat la începutul războiului”, a scris James Longman, în același mesaj pe Twitter.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate