ACTUALITATEÎnalta Curte de Casație și Justiție admite recursul DSU în procesul privind...

Înalta Curte de Casație și Justiție admite recursul DSU în procesul privind obligativitatea purtării măștii în spații deschise. Avocata Minodora Ion: Este o decizie politică. Voi merge la CEDO

Înalta Curte de Casație și Justiție admite recursul DSU în procesul privind obligativitatea purtării măștii în spații deschise, respingând cererea reclamantei ca fiind „lipsită de interes”, după ce în luna decembrie Curtea de Apel București a admis această acțiune inițiată de avocatul Minodora Ion.

Reamintim că în luna decembrie Curtea de Apel București a admis acțiunea avocatului Minodora Ion prin care aceasta contesta legalitatea articolului 4, punctul 15 din decizia Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), prin care purtarea măștii în spațiu deschis devine obligatorie, după cum a relatat R3Media.

Acum, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul DSU și a respins cererea reclamantei ca fiind lipsită de interes.

„Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând: Admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă”, se arata în decizia ÎCCJ, citată de Digi24.

În replică, avocata Minodora Ion a  anunțat, pe Facebook, că va contesta la CEDO această decizie.

„O veste tristă! ICCJ a admis recursul formulat de DSU . Curios că ICCJ ( din oficiu) a considerat că nu aveam interes să formulez acțiunea ; adică Arafat&co decid cum vor, iar noi nu avem dreptul să spunem nimic.

Concret, ICCJ nu s-a pronunțat dacă măsura era legală sau nu, dacă Arafat&Co au respectat legea sau nu, ci că nu aveam interes să formulez acțiunea. Adică CAB a considerat că aveam interes, mi-a și admis acțiunea și dintr-o dată nu mai am interes…Îmi pare rău să spun, dar o consider o decizie politică.

Voi merge la CEDO! Să-mi spună CEDO dacă măsura era legală sau nu și dacă Arafat a acționat cu respectarea dispozițiilor legale, în condițiile în care ICCJ refuză s-o facă”, a scris, pe Facebook, avocata Minodora Ion.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...