ACTUALITATEA ars un nou spital: Cel puțin șapte morți în urma incendiului...

A ars un nou spital: Cel puțin șapte morți în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Este al ZECELEA incendiu din ultimii doi ani

ACTUALIZARE 17:23 Numărul victimelor este de șapte, a explicat Raed Arafat. El a precizat că s-au raportat nouă morți din greșeală.

„La început, s-a confirmat cifra de nouă persoane decedate, apoi au fost anunțate șapte. Când comunicăm date în dinamică se întâmplă astfel de lucruri. Ca să nu se întâmple asta ar trebui să nu spunem nimic. S-au calculcat de două ori cei doi pacienți care au murit în afara zonei spitalului. Ne cerem scuze pentru informația inițială. E bine că sunt șapte și nu nouă. Asta înseamnă date în dinamică”, a explicat Raed Arafat.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Vineri dimineață, un incendiu a izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în urma căruia au decedat nouă persoane, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). Incendiul a fost lichidat.

Întregul spital a fost evacuat. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților.

De la nivelul ISU CONSTANŢA au fost mobilizate la locul intervenţiei 10 echipaje stingere, 1 descarcerare, 2 autoscări, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 1 spital mobil, 8 ambulanţe SMURD tip B2, 1 ambulanţă SMURD tip C.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Totodată, de la nivelul Serviciului Judeţean de Ambulanţă au intervenit 10 ambulanţe.
„Am dispus DSP Constanța să găsească soluții pentru relocarea pacienților, majoritatea vor fi duși la Județean, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Militar, dacă e nevoie și la Medgidia.

Citiți șiRomâni, nu vă mai lăsați prostiți, ca în spitale să nu mai muriți

Din informațiile pe care le avem, 113 pacienți erau internați, din care 10 la ATI. Este în curs evacuarea în totalitate și transferul pacienților. Cel mai important lucru acum e de a asigura locuri pentru pacienții care trebuie externați și preluați.

Nu am informații dacă sunt persoane din corpul medical care au fost afectate sau rănite în urma intervenției”, a spusCseke Atilla, Ministrul Sănătății pentru Digi24.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Este al zecelea spital care ia foc în ultimii doi ani, perioadă care coincide cu Guvernarea PNL-USRPLUS-UDMR: Spitalul din Piatra Neamț, Spitalul de Psihiatrie din Iași, Spitalul de Psihiatrie din Roman, Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, Matei Balș, Marius Nasta, Spitalul de Psihiatrie Craiova, Spitalul de Psihiatrie Slatina, Spitalul Județean Constanța.

Cifra este remarcabilă, dacă ne gândim că în ultimii 10 ani au ars 14 cu totul, conform unei statistici realizate de către Agerpres.

Dintre cele mai grave a fost incendiul de la Spitalul „Matei Balș” din București, în urma căruia au decedat 20 de persoane.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. Clasa tehnică românească e pe ducă .Lenjerie din materiale sintetice și cagule sau baloane de plastic fară protecție antistatică în atmosferă de oxigen pur sunt invitație la incendiu.Uleiul din supă se poate autoaprinde ca să numai punem la socoteală alcoolul dezinfectant.Instalații electrice supraîncărcate și neconforme cu mediul, podea fără tratament antistatic, o instalație simplă cu senzor le infraroșu si o sirenă măcar, câteva sute de lei, nimic.Am reparat acum vreo cinci ani o sculă în blocul operator la un spital de stat la cinci minute după operație și erau 35 de grade în sala de operații. Conducerea umflată cu compresorul se încurcă unul pe altul, incompetenți și puși pe trai bun, oameni de intervenție, puțini, bătrâni și slab plâtiți, împinși în față, investiții ioc.Asta găsești aproape peste tot în sectorul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...