duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEAmbasadorul american la Budapesta critică Ungaria pentru că se bazează în continuare...

Ambasadorul american la Budapesta critică Ungaria pentru că se bazează în continuare pe energie din Rusia, în timp ce SUA cumpără nestingherite uraniu rusesc

Ținând cont de recenta vizită a ministrului Afacerilor Externe și Comerțului Péter Szijjártó la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, ambasadorul SUA în Ungaria David Pressman a profitat de ocazie pentru a lansa încă un atac asupra guvernului conservator al Ungariei, potrivit Remix News.

„Ministrul de externe al Ungariei face a opta călătorie în Rusia de la invazia Ucrainei de către Putin. Guvernul Ungariei spune că este „partidul păcii”, în timp ce continuă să susțină partidul războiului lui Putin. Dependența Ungariei de energia rusă este periculoasă și inutilă”, a scris Pressman pe Facebook.

„Ministrul Szijjártó are dreptate: diversificarea energiei nu este o chestiune de ideologie, ci una de fizică. Legile fizicii din Ungaria nu sunt diferite de legile fizicii ale celorlalți parteneri UE ai Ungariei. Toți dintre aceștia au ales să reducă dependența de Putin”, a concluzionat Pressman.

Portalul maghiar de știri și opinie Mandiner a subliniat duplicitatea poziției lui Pressman

„David Pressman nu pare să fie deranjat de faptul că și America finanțează războiul rusesc în aceeași direcție. Afacerile cu uraniu dintre SUA și Rusia continuă să se desfășoare în culise”, a scris Mandiner.

Anul trecut, RIA Novosti, pe baza datelor de la Biroul de Statistică al SUA, a calculat că în prima jumătate a anului 2023, Statele Unite au cumpărat nu mai puțin de 416 tone de uraniu îmbogățit din Rusia în timpul războiului, de 2,2 ori mai mult decât cele 188 de tone cumpărate în anul precedent.

În Europa, energia rusă continuă să circule în mai multe țări din UE. Exporturile de GNL către continent au crescut din nou în 2024. În 2023, potrivit DW News, cei mai mari importatori au fost Franța, Spania și Belgia.

Austria a fost, de asemenea, în centrul atenției. OMV Group a făcut contracte cu Gazprom până în 2040.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE