marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEUngaria nu mai tolerează trotinetele electrice. Vrei să circuli cu așa ceva,...

Ungaria nu mai tolerează trotinetele electrice. Vrei să circuli cu așa ceva, plătești asigurare

Orașele europene sunt acum pline până la refuz de trotinete electrice, iar cele din Ungaria nu fac excepție. Acum, va trebui să plătești asigurare pentru a putea circula cu așa ceva, potrivit Remix News.

Din 15 iulie 2024, gama de vehicule pentru care trebuie încheiată asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto va fi extinsă, a precizat într-un comunicat Asociația Societăților de Asigurări din Ungaria (Mabisz).

Organizația a spus că, potrivit noilor prevederi anunțate pe 30 aprilie, utilizarea anumitor dispozitive de micro-mobilitate, inclusiv anumite trotinete electrice, va trebui să fie acoperită de o asigurare completă de răspundere civilă.

Greutatea netă a vehiculului și viteza de proiectare a acestuia vor determina dacă este necesară sau nu asigurarea.

„Este responsabilitatea fiecărui operator să verifice greutatea netă și viteza de proiectare a vehiculului său”, a anunțat Mabis.

Asigurătorii au termen până pe 8 iunie să își stabilească tarifele pentru trotinete. Potrivit legii privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, utilizatorul actual al unui vehicul care nu a fost înmatriculat, adică nu are număr de înmatriculare, este considerat operator. Cei ce vor să utilizeze un vehicul sunt obligați să verifice dacă acesta are asigurare auto obligatorie, avertizează Mabisz.

La fel ca multe alte țări, Ungaria se luptă și cu reglementarea proliferării trotinetelor electrice în zonele urbane. Ungaria are aproximativ 80.000 – 100.000 de scutere electrice, adică una la 100 de locuitori. Deși au existat solicitări pentru un control mai strict al acestora, Ministerul de Interne încă nu a rezolvat problema.

În septembrie anul trecut, Paris a fost primul oraș european care a interzis în totalitate folosirea acestora. Aproape 90% dintre parizieni au votat în favoarea interdicției. În Marea Britanie, există, de asemenea, o interdicție pentru trotinetele electrice în și în jurul gărilor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Lanțul se strînge, îngrădiri peste îngrădiri, unii aplaudă crezînd că asta-i civilizație*. De ce să fie asigurări obligatorii, la orice, în primul rînd? Oare chiar nu vedeți că e un alt fel de bir mascat?
    * „La forme archaïque ceivis est attestée dans des inscriptions; issu d’un ancien *cēvis, issu d’un italique *keiwi- « société », qui remonte à l’indo-européen commun *ḱei-[1] « se coucher, être couché ».

  2. Jurnalism pe pâine 101: taxarea se cheamă „a nu tolera”! Deci nici cele cu combustie internă nu-s tolerate ?!

    Dar „invazia” de automobile (clasice), ajunse și pe trotuare (din pricina înaintașilor sabotori, care nu ne-au lăsat localități mai spațioase!) ? De astea nu s-a plâns nimeni ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE