duminică, iulie 21, 2024
ACTUALITATECoreea de Sud: Încă șase oameni au murit după ce au fost...

Coreea de Sud: Încă șase oameni au murit după ce au fost vaccinați împotriva gripei

Încă șase decese legate de vaccinurile împotriva gripei – ultimele dintr-o succesiune alarmantă de decese misterioase în întreaga țară – ridică semnale de alarmp cu privire la siguranța vaccinărilor, în timp ce țara se îndreaptă către un sezon gripal de iarnă complicat de Covid, informează presa coreeană.

O femeie de 53 de ani din Seul, un bărbat de 89 de ani în Gyeonggi, un bărbat de 78 de ani din Daegu și un bărbat de 68 de ani din Jeju au murit în urma vaccinărilor antigripale administrate, după ce alte două persoanele în vârstă din Daejeon și Jeolla de Nord au murit marți, iar un adolescent din Incheon a decedat săptămâna trecută.

Alte două persoane au murit după vaccinări în ultimele zile, potrivit oficialilor din domeniul sănătății, dar familiile lor au cerut ca detaliile lor să fie păstrate private.

Agenția Coreeană pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KDCA) a declarat că victima din Seul a primit un vaccin antigripal sâmbătă la 12 PM și a murit 85 de ore mai târziu, miercuri dimineață. Vaccinul în cauză a fost de tipul SKYCellflu fabricat de SK Bioscience.

În Gyeonggi, un bărbat în vârstă de 89 de ani a murit miercuri la 51 de ore după ce i s-a administrat luni o injecție cu vaccin Boryung Flu V Tetra. Oficialii KDCA au declarat că are afecțiuni subiacente, inclusiv diabet, și că a suferit o intervenție chirurgicală pe inimă de două ori.

Potrivit oficialilor sanitari din Daegu, victimei sale din acest oraș i s-a administrat o vaccinare gratuită la o clinică din localitate, marți în jurul prânzului.

Puțin peste o oră mai târziu, el a început să prezinte simptome anormale și a vizitat o cameră de urgență a unui spital din apropier. A fost internat în spital, dar a murit puțin după miezul nopții, miercuri dimineață, relevă sursa citată.

Victima a avut boli medicale preexistente, inclusiv boala Parkinson și aritmie, au spus oficialii. Nu au existat rapoarte conform cărora bărbatul ar fi suferit simptome anormale de alte ori când a primit vaccinuri antigripale din aceeași clinică, lucru pe care îl făcuse în fiecare an din 2015 încoace.

Circumstanțele din spatele morții bărbatului Daegu le-au reflectat îndeaproape pe cele din Jeju, unde tot un bărbat a fost descoperit mort miercuri dimineața devreme, după ce i s-a administrat un vaccin antigripal la o clinică locală cu o zi înainte, potrivit oficialilor din provincia respectivă.

Bărbatul din Jeju avea, de asemenea, afecțiuni subiacente, cum ar fi hipertensiunea arterială, au spus oficialii.

Marți, un bărbat în vârstă de 82 de ani din Daejeon și o femeie în vârstă de 78 de ani din Gochang, Jeolla de Nord, au fost găsiți amândoi morți la o zi după ce au primit vaccinuri împotriva gripei la clinicile locale.

Femeia din Gochang suferea de hipertensiune arterială și diabet, dar oficialii încă investighează moartea bărbatului din Daejeon, care aparent nu avea boli preexistente și era sănătos înainte de a primi o injecție Kovax Influ produsă de Korea Vaccine.

Prima deces legat de vaccin din acest an a implicat un tânăr de 17 ani care a murit vinerea trecută în circumstanțe ciudate după ce a primit un vaccin antigripal gratuit cu două zile mai devreme. Se spune că adolescentul a spus familiei că se simte „obosit”, potrivit unei investigații desfășurate de către oficialii din domeniul sănătății.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE