ACTUALITATEDeputatul Alexandru Muraru (PNL) a trimis Procurorul General să ancheteze UN PARASTAS...

Deputatul Alexandru Muraru (PNL) a trimis Procurorul General să ancheteze UN PARASTAS oficiat în memoria Mareșalului Ion Antonescu

Deputatul PNL Alexandru Muraru a anunțat că a sesizat Procurorul General al României și Ministerul de Interne, pentru că într-o biserică din Vaslui s-a ținut un parastas în memoria Mareșalului Ion Antonescu, în data de 1 iunie.

Biserica a fost ctitorită chiar de Antonescu.

Conform acestuia, reprezentant special al guvernului pentru combaterea antisemitismului, „ceremonia religioasă a fost urmată de o serie de alocuțiuni, cele mai multe fiind o deșănțată elogiere a unei persoane condamnate pentru crime de război și crime împotriva umanității, la adresa a sute de mii de civili”.

 Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Acesta spune că ceremonia religioasă s-a desfășurat în cadru public, deși bisericile sunt spații de drept privat, după cum arată legislația internă și internațională.

„Considerăm că întreaga acțiune, desfășurată într-un cadru public, a încălcat flagrant legislația în vigoare, fiind, la prima vedere, o faptă penală. Membri ai clerului, cadre militare în rezervă, istorici au glorificat un criminal de război făcând apologia unui personaj care a pus la cale, în anii 40, un întreg plan de exterminare a populației evreiești. Atrag atenția că ceea ce s-a întâmplat în lăcașul de cult este o încercare de reabilitare a unui criminal de război, o acțiune ilegală și incalificabilă. În acest sens, am adresat o sesizare către Ministrul de Interne și către Procurorul General, pentru a demara investigațiile ce se impun”, arată Muraru într-un comunicat de presă.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Muraru nu mai dorește parastase și slujbe de pomenire pentru toată lumea.

Oficialul român adaugă că, deși Biserica Sf. Parascheva din municipiul Vaslui ar fi o „ctitorie” a mareșalului Ion Antonescu, „este obligatoriu să abandonăm definitiv paradigma comemorării criminalilor de război sau a legionarilor care au rămas în istorie pentru sângeroasele masacre și pogromuri și să procedăm, în schimb, la comemorarea victimelor acestora”.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

8 COMENTARII

  1. Cine este acest chelios borât să ne de-a nouă lecții de istorie, să îi învețe pe bastarzii lui că el este noul Mesia și să ne închinăm lui.belitul asta a construit multe biserici în România și noi niște ignoranți nu îi recunoaștem valoarea lui galactică.mai du-te invartindu-te să nu îți mai vedem hoitul urât mirositor.nimeni nu își va mai aminti de voi când veți pierde privilegiile, trădători ai neamului românesc.doar la asta va pricepetiy sa pârâți și să trădați.

  2. Ce blestem total pe capul
    romanilor este existentza unor astfel de gunoaie tradatoare in guvernul Romaniei! Nu degeaba a spus Capitanul : glontzul trebuie trimis mai intai in tradatori!

  3. ma intreb care este diferenta de merit in grad intre Maresalul Antonescu si “locotenent colonelul” ghitzagheorghitza la portitza….? nemaivorbind de faptul ca al doilea este un mort-viu :))) zombie ghitzagheorghita este care a primit un grad in “meritul” actiunii concertate de genocid al romanilor!

  4. Sa contesti ca deputat un parastas e dovada cea mai clara a valorii submediocre. Un parastas poate sa fie facut in memoria oricui. Indiferent daca e sfant sau mare pacatos. Asta e un fundament crestinesc. Daca mai adaugi si faptul ca cel pentru care se face parastasul e chiar ctitorul acelui biserici e clar ca acest eveniment e mai mult decat legal. E firesc ca ceri asa ceva deoarece tu nu vei avea probabil parte de parastas. Pentru ca nu cred ca crezi in asa ceva. Asa ca nu mai deranja biserica cu ideile tale ca ea stie ce face de mii de ani!!

  5. Veți ajunge la coșul de gunoi al istoriei, liberalilor, antiromanillor! Cine ne da lecții, PNL, un partid care a ucis țărani la 1907. De ce nu e interzis PNL?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate