luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEProtestele au funcționat: Tot mai multe imagini cu casierii întorși la Auchan....

Protestele au funcționat: Tot mai multe imagini cu casierii întorși la Auchan. Av. Gheorghe Piperea: Fiți vigilenți, că nu vor renunța – când va fi vreo ocazie la îndemână, vor digitaliza și concedia

Tot mai multe imagini în care se văd cum casieriile Auchan sunt manevrate de angajați au apărut pe rețelele de socializare, la mai bine de o lună de la mișcarea de protest declanșată de români pe acest subiect.

Reamintim că R3media a fost prima publicație care a tratat subiectul în presă, acesta devenind viral, provocând reacții de boicot la toate nivelurile, inclusiv politic.

Este vorba despre decizia Auchan de a elimina casierii în favoarea caselor „auto-servire”, în care clientul face treaba angajaților, pe motiv că așa ar vrea…clienții!

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Se pare că luna de proteste și reacții a fost cu folos. Acum, jurnalista Liliana Ruse a publicat o imagine cu casele Auchan, toate operate de casieri. Informația a fost confirmată, separat , și de Gheorghe Piperea.

„Casierele de la “Oușăn” au revenit la casele de marcat. Boicotul caselor “digitale”, de self checking & paying aproape că a falimentat lanțul francez de super-uri.
Am făcut o treabă bună. E o bună lecție pentru consumatori și comercianți, deopotrivă: voi (noi) aveți (avem) drepturi, comercianții au nevoie de voi (noi) și de încredere. Fără încredere, nu există comerț.
Fiți vigilenți, că nu vor renunța – când va fi vreo ocazie la îndemână, vor digitaliza și concedia. De exemplu, când se va implementa “orașul de 15 minute” (adică districtul medieval de străbătut în 15 minute pe jos, unde nu vom mai avea decât un super-marcheé de-ăsta sau un alt magazin de proximitate, deci chestii ca “oușăn” vor deveni inevitabile), va fi ușor pentru ei să readucă ideea în magazine, iar digitalizarea & concedierea oamenilor vor fi sub-înțelese.
PS Se numește Auchan și se citește “oșan”, cu accent pe a. Fix cum îi zicem ardeleanului din Țara Oașului. Nu mai americanizați cuvintele”, a scris Piperea.

La rândul său, compania franceză spune că de fapt, casierii au fost mereu la case, doar că nu i-au văzut clienții. Iar imaginile care prezentau doar case self-service nu erau complete.

„Auchan operează magazine foarte mari, în fiecare unitate fiind între 15 și 50 de case de marcat. În mod normal, aveam un număr limitat de case deschise, pentru că ne aflăm, la nivel de industrie, într-o situație dificilă a forței de muncă. Astfel, din 50 de case, să spunem, puteau fi 20 deschise. Astăzi, toate cele 50 de case sunt deschise simultan. Pentru clienții noștri care doresc să-și scaneze și să achite cumpărăturile în mod autonom, asta înseamnă un circuit mult mai rapid la cumpărături.

Toți retailerii au case self-scan, este o tendință naturală pe piață. Înainte de a introduce noul sistem de case, 60% din clienții noștri scanau în mod voluntar, din proprie inițiativă, la casele de marcat self check-out din magazinele Auchan. Le preferă pentru că procesul este mult mai rapid: scanat – plătit – plecat. Este o simplificare a parcursului de cumpărături și o reducere a timpului petrecut la casă.

În mod particular, reamintim următorul aspect foarte important – niciun casier nu este disponibilizat și nici nu va fi, din contră, casierii au fost și rămân în continuare în echipele noastre și sunt dezvoltați din punct de vedere al competențelor. Mai exact, aceștia urmează niște cursuri de formare și pregătire pentru a întâmpina și mai bine clienții, pentru a-i consilia și ajuta, așa cum am precizat mai sus. Ne aflăm așadar, în curs de dezvoltare a unei meserii, meseria de casier evoluează”, a mai precizat Tiberiu Dănețiu, director marketing Auchan Retail România, pentru stiripesurse.ro.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

  1. Ce protest funcționeazăă???
    Boicotul si nesupunerea civică funcționează! Îi arde la bani…singurul lucru care-i doare!

  2. “PS Se numește Auchan și se citește “oșan”, cu accent pe a. Fix cum îi zicem ardeleanului din Țara Oașului. Nu mai americanizați cuvintele”, a scris Piperea.”

    Domnu’ Gigi ar trebui să școlească lumea mai des. Ori o face, dar presa liberă nu ne-o arată (suficient) ?

  3. Protestele, exprimate sub orice formă (petiții, email-uri parlamentarilor, boicot, ieșit în stradă, etc), funcționează întotdeauna. Contrar a ceea ce cred dezamăgiții de serviciu (“aaa, dacă nu se strâng măcar 100 de oameni, eu nu ies”). “Căci, acolo unde sunt doi-trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate