luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATECum alegi pătuțul potrivit pentru bebeluș

Cum alegi pătuțul potrivit pentru bebeluș

Pătuțul copilului…un cocon liniștitor în care micuțul se cuibărește pentru un somn liniștit și odihnitor. Dar cum alegi un pătuț care să fie perfect pentru somnul bebelușului tău? Cum faci să îmbini atât aspectul estetic, cât și cel legat de confortul pe care dorești să îl aibă copilul în timp ce doarme, dar și aspectul legat la sănătatea și protecția micuțului? Un pătuț trebuie, într-adevăr, să respecte mai multe criterii, iar această alegere poate deveni complicată, mai ales dacă nu ai în vedere sfaturile pe care ți le pot oferi experții și nu numai.

De ce să ții cont când alegi un pătuț potrivit pentru bebelușul tău?

Există mai multe tipuri de pătuțuri și numeroase criterii esențiale în alegerea celui mai bun. Pentru ca bebelușul să doarmă confortabil și în siguranță perioade îndelungate, este important ca pătuțul să îndeplinească anumite standarde.

Este vorba, înainte de toate, de suprafața pătuțului: o suprafață plană și rigidă pe care să așezi o saltea fermă, astfel încât somnul copilului să fie nu numai odihnitor, ci și în siguranță.

Apoi, este recomandat să ții cont de designul pătuțului. Alege un pătuț care se poate regla pe înălțime, pentru că este mai confortabil pentru părinte să se aplece de fiecare dată când este nevoie să așeze sau să ia în brațe copilul.

Și nu în ultimul rând, verifică dacă una din lateralele pătuțului se pot da jos, astfel încât să poți lipi pătuțul de patul matrimonial. Dacă dorești să îți supraveghezi îndeaproape bebelușul toată noaptea și dacă dorești să îl simți aproape, cea mai bună variantă este să îl culci în pătuțul său, însă aproape de căldura mamei și a tatălui. În acest fel, vei asigura un somn în deplină siguranță și confort.

Tipuri de pătuțuri din care poți alege

Un pătuț mic pentru primele luni de viață reprezintă cea mai bună alegere pe care o poți face pentru un bebeluș. Chiar dacă acesta începe să se rostogolească de la câteva luni de viață, nu va avea un spațiu prea mare în care să se ducă, nu va obosi și nici nu va exista niciun pericol pentru el. Alege un pătuț de mici dimensiuni pentru a-i fi confortabil: gândește-te că nouă luni a stat în cel mai mic spațiu posibil, acum este suficient să aibă chiar și un pătuț dublu față de dimensiunile lui.

O altă variantă de pătuț din care poți alege este pătuțul clasic, tip leagăn, din lemn, un pătuț cu un design vintage. Avantajul este că îl poți legăna atunci când trebuie să adoarmă și poți face ca somnul să îi fie astfel mai liniștit.

Unul dintre modelele de pătuțuri bune din lemn te vor ajuta să îi oferi celui mic un spațiu de somn suficient de bun și de rezistent. Un pătuț din lemn este cadrul natural în care cel mic va dormi mult și bine. Mai ales dacă alegi varianta de pătuț din lemn evolutiv, vei reuși să obții varianta perfectă de pătuț care să îți fie de folos vreme îndelungată, având posibilitatea de a-l adapta odată cu trecerea timpului și creșterea celui mic.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate