luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEPartidul AUR solicită înființarea unei comisii speciale de anchetă asupra vânzării Termocentralei...

Partidul AUR solicită înființarea unei comisii speciale de anchetă asupra vânzării Termocentralei Mintia

Membrii partidului AUR și-au exprimat în mod constant nemulțumirea față de dorința Guvernului de a vinde Termo Mintia și chiar dacă vânzarea a fost aprobată, gruparea de opoziție nu renunță și cere explicații oficiale.

Alianța pentru Unirea Românilor a depus în Parlament o solicitare care vizează înființarea unei comisii speciale de anchetă cu rolul de a investiga circumstanțele care au condus la luarea acestei decizii: „Parlamentarii AUR iși îndeplinesc încă o dată misiunea pe care și-au asumat-o față de alegători. Alianța pentru Unirea Românilor cere în mod oficial explicații pentru decizia scandaloasă a Executivului prin care a aprobat vânzarea Termocentralei Mintia”

Anunțul vine la o zi după ce AUR a organizat un protest la Mintia, împotriva vânzării termiocentralei.

În același comunicat de presă, inițiatorii sunt de părere în cazul în care această afacere este într-adevăr onestă și a fost făcută cu scopul de a aduce beneficii României, atunci constituirea acestei comisii și aflarea adevărului este și în interesul partidelor aflate la guvernare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În legătură cu obiectul de activitate al comisiei de anchetă, arătăm că, în fapt, în data de 26 august 2022, în cadrul procedurii de lichidare judiciară a Complexului Energetic Hunedoara SA, societate comercială al cărui principal este Statul Român, reprezentat prin Ministerul Energiei, Termocentrala Mintia a fost adjudecată de singura societate ofertantă, Mass Global Energy Rom, parte a Mass Group Holding, pentru suma de 91.236.832 euro – prețul de vânzare stabilit.

Un aspect îngrijorător care ridică serioase semne de întrebare în legătură cu legalitatea și oportunitatea acestei vânzări este relevat de diferența majoră a valorii reale a acestei unități și prețul de vânzare, dat fiind faptul că Termocentrala Mintia a făcut obiectul unui proces de retehnologizare ale cărui costuri s-au ridicat la peste 150.000.000 de euro (informație îndeobște cunoscută), suma de pornire a licitației fiind infimă chiar și prin raportare la costurile de investiție”  – sunt motivele pe care le expun inițiatorii.

Deputații și senatorii care doresc să înlăture suspiciunile create în jurul acestui subiect au la dispoziție lista de semnături.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate