joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEPéter Szijjártó susține că România a acceptat să transporte pe căile ferate...

Péter Szijjártó susține că România a acceptat să transporte pe căile ferate combustibil nuclear provenit din Rusia pentru centrala de la Paks, Ungaria. Sebastian Burduja, evaziv în a oferi detalii

Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe, susține că România va permite transportarea pe teritoriul său, pe cale feroviară, a combustibilului nuclear destinat centralei de la Paks, Ungaria, conform Club Feroviar.

El a precizat într-o postare pe Facebook că a aavut discuții cu Sebastian Burduja, ministrul Energiei din România.

„Am semnat acorduri importante, conform cărora putem conta pe cooperarea României în viitor pentru a garanta securitatea energetică a țării noastre”, a scris Szijjártó.

Ministrul ungar spune că a insistat ca Ungaria să aibă cât mai mult acces la gazele din Marea Neagră.

„Am convenit să creștem în continuare capacitatea conexiunii de gaze naturale dintre cele două țări, astfel încât Ungaria să aibă acces cât mai mult posibil la gazele extrase din zăcământul românesc din Marea Neagră aflat în explorare. Începem pregătirile pentru o nouă conexiune de electricitate. Colegul meu român m-a asigurat că putem continua să transportăm prin România combustibilul nuclear necesar pentru funcționarea centralei nucleare de la Pecs. Acesta va ajunge cu feribotul din Rusia în Bulgaria. Acolo va fi pus într-un tren și adus în Ungaria prin România.”, mai scrie Szijjártó.

Anterior, combustibilul nuclear pentru Ungaria era transportat cu trenul prin Ucraina. După începerea războiului, în februarie 2022, a trebuit să se caute o altă rută.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, nu a făcut nicio referire la transportarea combustibilului nuclear prin România.

„Am avut o întâlnire cu un prieten. Există multe proiecte comune, cooperarea în domeniul energiei este solidă”, a scris Burduja.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. “combustibilul ” ala inseamna 5 tone PE AN:
    -nu priveste relatia cu Russia, cu Ungaria
    ci dreptul oamenilor de a BENEFICIA DE ENERGIA ATOMIC!

  2. Bineînțeles că am acceptat! Între timp, pierdem Transilvania! Facem prea multe concesii! Este ca atunci când cineva te calcă în picioare, acel “bullying” despre care se tot vorbește la tv că se întâmplă în școli și ne așteptăm ca profesorii, poliția să intervină! Nu frate, la violența se răspunde întotdeauna cu violența. “Palma” primită pe obraz din Biblie este spusă micilor inconveniente, o jignire, o mică îmbrânceală, etc. Într-un fel spune să cauți pacea. Dar dacă pacea nu e posibilă atunci trebuie aplicat Luca cap 22 vs 36. Noi nu trebuie să căutăm niciodată războiul , să fim împăciuitori dar nici nu ne ascundem de el! Trebuie să arătăm fermitate, de atâția ani întregul neam românesc este călcat în picioare de un partid trădător de țară, UDMR și de niște indivizi cumpărați de Budapesta! Cât mai trebuie să întoarcem și obrazul celălalt? Voi nu observați că în ultimul timp primim picioare în dos? Ajungem la noi acasă scuipați și batjocoriți! E posibil așa ceva?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE