marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEAlexandru Rafila: Variola maimuței nu e în transmitere comunitară. Nu necesită măsuri...

Alexandru Rafila: Variola maimuței nu e în transmitere comunitară. Nu necesită măsuri de precauție precum în cazul Covid-19

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că variola maimuței nu se transmite ușor și nu necesită măsuri de precauție, precum în cazul infecției cu Covid-19, menționând că nu se pune problema unei transmiteri comunitare a acestei boli, pentru că rata de reproducere este în jur de 0,3, conform Agerpres.

„Nu este vorba de o sensibilitate, este vorba mai degrabă de un comportament la risc, comportamentul la risc poate să fie deopotrivă înregistrat și la bărbați, și la femei.

Problema este legată de un contact apropiat cu o persoană infectată, lucrul acesta se poate întâmpla oricui dacă nu-și ia niște măsuri de precauție și recomandarea este, cel puțin din punct de vedere al relațiilor intime, să se evite relațiile întâmplătoare, cu persoane necunoscute.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Și dacă există o expunere, în sensul contactului cu o persoană care prezintă leziuni, atunci înseamnă că este bine ca persoana respectivă să se adreseze serviciului de boli infecțioase”, a spus ministrul.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Întrebat dacă vor fi sancționați cei care refuză să spună cu cine au intrat în contact, Rafila a precizat: „Este dreptul fiecărei persoane în privința vieții personale, atât timp cât acest lucru nu afectează sănătatea altora. (…)

Trebuie judecat de la caz la caz. În măsura în care timpul dovedește că nu apar cazuri noi în legătură cu acea persoană care a refuzat să facă orice fel de declarație, în mod evident nu ai niciun motiv să consideri că ar trebuie să fie în vreun fel sancționată. Dacă, însă, apar cazuri secundare și se favorizează transmiterea unei boli infecționale, există legislație în domeniu”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta a mai oferit detalii și despre gradul transmisibilitate al virusului, precizând că nu este atât de ridicat precum în cazul Covid-19.

„Din fericire, această boală nu se transmite așa ușor cum s-a transmis infecția cu noul coronavirus. Am auzit tot felul de întrebări legate de transmitere comunitară. Nici vorbă de așa ceva. Nu necesită măsuri de precauție care să pună în vreun fel probleme similare cu cele legate de infecția cu noul coronavirus, pentru că rata de reproducere este în jur de 0,3, deci o transmitere foarte lentă”, a spus Rafila.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Miercuri dimineață, Ministerul Sănătății a informat că al treilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România. „Este vorba de un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat marți la un spital din București. Simptomele au apărut pe data de 10 iunie. Starea generală a pacientului este bună. Acesta a rămas internat”, a precizat Ministerul Sănătății.

În urmă cu câteva zile, Ministerul a anunțat primul caz de la noi din țară. Fără s-o spună explicit, MS afirmă că pacientul este homosexual. Instituția afirmă că pacientul bărbat are „un partener”, care a călătorit în Europa în ultima perioadă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un raport al UKHSA dezvăluie faptul că focarele de variola maimuței (monkeypox) din Marea Britanie au legătură cu barurile LGBT, saunele și aplicațiile mobile de întâlniri pentru homosexuali. Peste 60% dintre infecțiile domestice au fost în rândul bărbaților gay și bisexuali, cu peste 86% dintre aceștia în Londra. Doar două cazuri au fost femei.

În ciuda acestor evidențe, ONU critică „homofobia” celor care raportează astfel de incidente: „Stigmatul și aruncarea vinii pot submina încrederea și capacitatea de a răspunde eficient în timpul epidemiilor precum aceasta”, a spus directorul executiv al UNAIDS (agenția pentru SIDA a ONU), Matthew Kavanagh.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Inclusiv Ministerul Sănătății din România recunoaște, într-un comunicat de presă, că printre cei mai expuși riscului infectării sunt: „personalul medico-sanitar care pot intra în contact cu pacienți infectați, lucrătorii sexuali și bărbații care întrețin relații sexuale cu bărbați, având în vedere recentul grup de cazuri în rândul celor care se autoidentifică ca atare”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE