luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEMinisterul Educației a decis: toți educatorii vor informa în scris părinții despre...

Ministerul Educației a decis: toți educatorii vor informa în scris părinții despre starea emoțională a copiilor lor

Modul în care educatorii și angajații creșelor vor lucra cu copiii este schimbat semnificativ, transmite Ministerul Educației. De acum, ei îi vor informa în scris pe părinți despre toate progresele copiilor, dar mai ales despre starea emoțională, notează edupedu.ro. Pentru a urmări parcursul unui preșcolar, se vor întocmi fișe speciale de evaluare, iar educatorii vor colabora cu un psiholog.

Reprezentanții Ministerului Educației susțin că această măsură, obligatorie în grădinițe și creșele de stat, îi va ajuta pe cei mici să-și dezvolte aptitudinile, dar și pe părinți să identifice, dacă este cazul, problemele de atenție sau de dezvoltare emoțională. Toate grădinițele și creșele trebuie să aibă un cabinet medical în care să fie prezent un medic sau un asistent.

Fișele de evaluare a preșcolarilor vor urmări, în principal aspecte care țin de: starea emoțională și afectivă a copiilor, dificultăți/deficiențe identificate, alte elemente care necesită luarea unor măsuri sau a căror cunoaștere de către părinți/ reprezentanți legali este necesară pentru dezvoltarea armonioasă, optimă a copiilor, se arată într-un document, citat de sursa menționată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Obligațiile se extind și pentru părinți. Ei trebuie să-i anunțe pe reprezentanții creșelor/ai grădinițelor despre orice problemă de sănătate fizică sau psihică a copilului, pentru o bună integrare și dezvoltare. Totodată, ei trebuie să achite norma de hrană a copiilor, menționează sursa amintită. Excepție fac cei care sunt în risc de „separare”, fie în cazul divorțurilor, fie în cazul copiilor care vor fi instituționalizați, responsabilitatea de plată a hranei copiilor fiind asigurată de la bugetele locale.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În luna mai ac, se derulează înscrierile la grădiniță, iar noile reglementări din aceste unități preșcolare se vor aplica din toamnă.

Ministerul Educației menționează că și la creșe se va aplica „principiul formării grupelor”, la fel cum se procedează deja la grădinițe, pentru a se lucra mult mai eficient cu cei mici.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate