luni, mai 20, 2024
ACTUALITATEZeci de mii de credincioși, prezenți la Mănăstirea Nicula

Zeci de mii de credincioși, prezenți la Mănăstirea Nicula

Zeci de mii de pelerini au ajuns la Hramul Mănăstirii Nicula, din județul Cluj, acolo unde, luni, 14 august, a fost scoasă spre închinare o icoană cu Maica Domnului, făcătoare de minuni.

Marele praznic al Adormirii Maicii Domnului a fost precedat și anul acesta de tradiționalul pelerinaj „La Nicula colo-n deal”, amintindu-ne de anul 1699, când icoana pictată de preotul ortodox Luca din Iclod și aflată în biserica din Nicula a lăcrimat vreme de trei săptămâni.

Procesiunea a început luni, 14 august, la ora 12:00, de la Biserica „Sfântul Nicolae” din parcul central al orașului Gherla, și a continuat pe jos până la biserica de lemn – monument istoric din incinta Mănăstirii Nicula, notează Ziarul Lumina.

Procesiunea a fost condusă de ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, împreună cu ÎPS Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale. Alături de cei doi ierarhi au fost prezenți peste 3.500 de pelerini, zeci de preoți din protopopiatele Arhiepiscopiei Clujului, autorități civile și militare din județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

Drumul a durat aproximativ trei ore, iar pe parcurs pelerinii, mulți îmbrăcați în haine tradiționale, au cântat pricesne și s-au rugat Maicii Domnului.

Prohodul, cântat de zeci de mii de pelerini

Luni seară, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost scoasă din biserica nouă, în procesiune, și așezată în Altarul de vară al așezământului monahal, unde a fost străjuită de tineri îmbrăcați în straie populare.

Apoi, în sunet de clopot și toacă, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost purtată în procesiune în jurul bisericii noi, timp în care au fost cântate pricesne închinate Maicii Domnului.

După înconjurul bisericii, icoana a fost așezată din nou în biserica nouă, unde au putut să i se închine pelerinii veniți la hram.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE