joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEHramul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula 2023 | Programul complet

Hramul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula 2023 | Programul complet

Deşi sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului de pe 15 august este importantă peste tot în lumea creştină, pentru transilvăneni aceasta are o profunzime aparte, mai ales datorită icoanei făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula.

Marele praznic al Adormirii Maicii Domnului va fi precedat de tradiţionalul pelerinaj „La Nicula colo-n deal”, amintindu-ne de anul 1699, când icoana pictată de preotul ortodox Luca din Iclod şi aflată în biserica din Nicula a lăcrimat vreme de trei săptămâni.

Procesiunea va începe luni, 14 august 2023, de la ora 12.00, de la Biserica Sfântul Nicolae din parcul central al oraşului Gherla şi va continua pe jos până la biserica de lemn din incinta Mănăstirii Nicula. Procesiunea va fi condusă de către IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, însoţit de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi, din care va face parte şi Înaltpreasfinţitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale.

De la ora 18.00, pe altarul de vară al Mănăstirii va fi săvârşită slujba Vecerniei Mari şi a Litiei, iar de la ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică şi va fi săvârşită Slujba Utreniei şi Prohodul Maicii Domnului.

Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiunea icoanei, în jurul orei 00.00, anunţă Radio Renaşterea.

În ziua praznicului, marţi, 15 august 2023, de la ora 9.00, tot pe altarul de vară, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi, va săvârşi Sfânta Liturghie şi va rosti pelerinilor un cuvânt de învăţătură.

Pe toată perioada prezenţei lor la Mănăstirea Nicula, credincioşii sunt sfătuiţi să fie responsabili unii faţă de alţii şi mai ales faţă de ce lasă în urma lor, ştiind că păşesc într-o grădină a Maicii Domnului.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate