ACTUALITATEVariola maimuței pare să se transmită la homosexuali. ONU critică „homofobia” celor...

Variola maimuței pare să se transmită la homosexuali. ONU critică „homofobia” celor care constată această realitate

Monkeypox sau variola maimuței se răspândește cu rapiditate, a informat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), iar lumea este din ce în ce mai îngrijorată.

Cu toate acestea, se pare că victimele au ceva în comun, însă. În Anglia, ultimii patru infectați sunt persoane care se identifică drept LGBT, scrie Express.

Mai mult, conform lui Mateo Prochazka liderul echipei științifice care analizează aceste cazuri pentru autoritățile britanice, 4 din 7 cazuri sunt la persoane care sunt fie homosexuale sau bisexuale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Contactul apropiat între doi oameni (precum cel sexual) poate facilita transmisiunea – dar asta nu a fost descris până acum. Cu toate astea, proporția ridicată a cazurilor în Anglia între persoane care sunt fie homosexuali sau bisexuali (4 din 7) este deosebit de sugestiv pentru existența focarelor în rețele sexuale”, a spus expertul.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar pentru imunitate Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

O situație asemănătoare a fost raportată și în Spania. Conform unui articol din The Telegraph, cazurile din Spania au fost legate de un eveniment LGBT care a avut loc la o baie publică pentru homosexuali din Madrid.

Enrique Ruiz Escudero, responsabil cu sănătatea publică în guvernul regional de la Madrid, a declarat că majoritatea celor 30 de cazuri de monkeypox din Spania sunt legate de acea saună din Capitală.

Și în Belgia lucrurile stau la fel. Cele trei cazuri înregistrate sunt legate de un festival al LGBT desfășurat la Anvers.

De fapt „o proporție notabilă” din cazurile din Marea Britanie și UE sunt legate de homosexuali.

Inclusiv Ministerul Sănătății din România recunoaște, într-un comunicat de presă, că printre cei mai expuși riscului infectării sunt: „personalul medico-sanitar care pot intra în contact cu pacienți infectați, lucrătorii sexuali și bărbații care întrețin relații sexuale cu bărbați, având în vedere recentul grup de cazuri în rândul celor care se autoidentifică ca atare”.

„Lucrători sexuali” este un termen eufemistic, folosit de lobby-ul progresist, pentru prostituție.

Până și siteul pro homosexualitate Pink News dedică un articol pericolelor la care se expun homosexualii în fața variolei maimuței.

În acest context, ONU a sărit să critice „homofobia” celor care raportează astfel de incidente. Agenția pentru SIDA a ONU, UNAIDS a spus că „o proporție semnificativă” a recentelor cazuri de variolă a maimuței au fost înregistrate la homosexuali și bisexuali. Bărbați care au întreținut relații sexuale cu alți bărbați.

„Stigmatul și aruncarea vinii pot submina încrederea și capacitatea de a răspunde eficient în timpul epidemiilor precum aceasta”, a spus directorul executiv al UNAIDS, Matthew Kavanagh.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. genul de sex practicat de homosexuali are legătură cu o zonă microbiană a corpului pe unde se elimină microbii și deșeurile, deci este logică o corelație cu anumite tipuri de infecțiozitate specifică.

    Dacă există și o statistică unde variabilele se corelează eu zic că mai bine să fie avertizați decât să nu fie avertizați. Dacă e grup de risc și ONU bagă capul ca struțu, cine răspunde dacă chiar se confirmă patternul de pana in prezent?

    un caz in care politica corectă este efectiv tembelă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate