ACTUALITATE Alexandru Rafila și-a „revenit”: după ce a recomandat modelul suedez, acum vrea...

Alexandru Rafila și-a „revenit”: după ce a recomandat modelul suedez, acum vrea din nou închidere totală, ca-n Germania

Reprezentantul României la OMS, Dr. Alexandru Rafila, spune că statul trebuie să-și asume închiderea totală, pe model german.

„Constat o creștere rapidă a numărului de cazuri. Trebuie să fim conștienți că ne aflăm într-o situație dramatică. Trebuia să avem o extrem de bună pregătire în vară, apoi educația angajaților, autoritățile locale să comunice cu angajatorii pentru a asigura decalarea programului de lucru, care nu se respectă. Dacă avem o rețetă miraculoasă, aș vrea să o știu și eu…

Disputele politice au ajuns să mă obosească. O astfel de abordare (n.red. – politică) ar crea tabere care vor duce la răspândirea epidemiei. Este imposibil (n.red. – să se mai continue așa). Joi am intrat într-un soi de relaxare. Trebuie să ne asumăm politic închiderea totală. Situația trebuie gestionată, nu are nicio legătură cu culoarea politică”, a spus candidatul PSD la Digi 24.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Rafila consideră totuși că școlile trebuie ținute deschise, deoarece nu sunt sursă de transmitere a infecției.

„Sunt adeptul menținerii școlilor în varianta deschisă, nu copiii sunt principala sursă de transmitere a infecției, chiar ieri am citit un studiu pe tema asta. Mijloacele de transport în comun sunt principala sursă de transmitere”, a declarat el.

Reamintim că acum o săptămână, Rafila spunea că „un lockdown total este o măsură foarte împovărătoare din punct de vedere economic și social pentru că noi trebuie să și trăim nu putem doar să stăm în case” și că recomandă modelul suedez de abordare a pandemiei.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate