EDUCAȚIEAsociația Școlilor Particulare cere noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile şi...

Asociația Școlilor Particulare cere noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile şi grădinițele

Asociația Școlilor Particulare cere noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile şi grădinițele. Incidența cazurilor de îmbolnăvire a elevilor pe durata cursurilor faţă în faţă e una redusă, este argumentul principal adus de reprezentanții asociației.

Calitatea actului educațional scade direct proporțional cu vârsta elevilor cât timp ei sunt în scenariul online, spune președintele asociației, Christian Comşa.

Reprezentanții organizației citează şi un studiu OMS în care se susține că închiderea unităților școlare afectează educația, sănătatea şi dezvoltarea copiiilor.

În scenariul online, capacitatea copilului de a învăţa este afectată. În plus, rata de abandon școlar este în creștere şi pot fi observate efecte negative asupra sănătăţii mintale a celor mici, a mai avertizat OMS.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis, în 19 octombrie, că unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul online, în scenariul roșu, pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 20 octombrie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...