ȘTIRICine nu are wc în curte să-și facă!

Cine nu are wc în curte să-și facă!

Veștile îngrijorătoare despre răspândirea coronavirusului nu contenesc să apară, cea mai recentă descoperire a oamenilor de știință fiind transmiterea virusului prin țevile de canalizare de la toaletă, informează Digi24.

Astfel, trasul apei la toaletă atrage după sine asumarea unui risc cu iz penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Căci ce au descoperit oamenii de știință din China? Urme de SARS-CoV-2, detectate în luna februarie pe chiuvetă, robineți și pe mânerul dușului dintr-un apartament în care nu mai locuise nimeni de multă vreme.

Mai mult, cercetătorii au realizat un experiment în care au încercat să observe dacă virusul se poate răspândi prin țevile de apă prin particule mici de apă formate din tragerea apei. Ei au observat că astfel de particule, numite aerosoli, în băile aflate la 10-12 etaje mai sus de apartamentul în care locuiau persoanele bolnave.

Concluzia, terifiantă, nu a întârziat să apară: trasul apei la toaletă poate genera aerosoli cu germeni, iar acele particule pot rămâne în aer pe perioade lungi și pot fi dispersate pe distanțe mai mari de un metru în spații închise și neventilate.

De acum, statisticile privind ponderea toaletelor în curte, care ne făceau să roșim din cauza locului fruntaș ocupat la nivel european european, devin un fel de salvare națională, care ne asigură o protecție în plus în fața nemilosului virus.

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...