joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEMark Rutte și-a anunțat ieșirea din politică, după ce guvernul său s-a...

Mark Rutte și-a anunțat ieșirea din politică, după ce guvernul său s-a prăbușit din cauza politicilor migraționiste: Poziția mea e complet nepotrivită!

Premierul olandez Mark Rutte și-a anunțat intenția de a renunța la postul pe care îl deține, după ce guvernul său de coaliție s-a prăbușit pe fondul diferențelor „de nerezolvat” în ceea ce privește politica de azil și imigrație a țării, conform Remix News.

La o dezbatere parlamentară, prim-ministrul olandez le-a spus parlamentarilor că nu va mai conduce Partidul Popular pentru Libertate și Democrație (VVD) la alegerile care urmează să aibă loc la sfârșitul acestui an.

„În ultimele zile, oamenii au speculat cu privire la ceea ce mă motivează, iar singurul răspuns este: Olanda. Poziția mea în acest sens este acum complet nepotrivită”, le-a spus Rutte colegilor parlamentari.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Ieri dimineață am luat decizia că nu voi mai fi disponibil să deschid lista VVD. Când se va forma un nou guvern, voi părăsi politica”, a adăugat el.

Rutte l-a vizitat deja pe regele Willem-Alexander sâmbătă pentru a anula oficial guvernul de coaliție cu Democrații 66 (D66), Apelul Creștin Democrat (CDA) și Uniunea Creștină (CU).

Partidele din coaliție au avut opinii diferite în ultima vreme în ceea ce privește problema controversată a imigrației.

„Nu este un secret pentru nimeni că partidele din coaliție gândesc foarte diferit despre politica de azil și astăzi, din păcate, trebuie să tragem concluzia că diferențele sunt de nerezolvat”, a spus Rutte într-o conferință de presă vineri seară.

„Căderea unui guvern nu este niciodată bună. Dar uneori este imposibil într-o țară precum Țările de Jos să ajungi la un singur acord”, a adăugat el.

Partidele de stânga au depus o moțiune prin care cer demisia imediată a lui Rutte în urma evenimentelor din weekend, dar premierul olandez insistă că el și actualii parlamentari vor continua să supravegheze chestiunile într-un rol interimar până la noile alegeri care vor avea loc în noiembrie.

Reamintim faptul că Miss Țările de Jos, statul condus de Mark Rutte, este un bărbat.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate