sâmbătă, iunie 3, 2023
ACTUALITATEVolodimir Zelenski, cerințe pentru Occident: Reconstrucția Ucrainei, în sensul amplu al cuvântului,...

Volodimir Zelenski, cerințe pentru Occident: Reconstrucția Ucrainei, în sensul amplu al cuvântului, va fi cel mai mare proiect economic în Europa

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă noaptea că reconstrucția Ucrainei, „în sensul amplu al cuvântului”, va fi „cel mai mare proiect economic în Europa” și va pune noi baze pentru o Ucraină „sigură și modernă”, relatează duminică EFE, citat de Agerpres.

În discursul său din noaptea de sâmbătă spre duminică, preluat de agenția locală Unian, Zelenski s-a referit la Conferința privind Reconstrucția Ucrainei, care începe luni la Lugano (Elveția), ca la „un mare eveniment internațional” dedicat reconstrucției țării „în sensul larg al cuvântului”.

„Nu trebuie să ne limităm la reconstrucția a tot ceea ce au distrus ocupanții, ci trebuie să creăm o nouă bază pentru viața noastră, pentru o Ucraină sigură, modernă, comodă și fără restricții. Pentru aceasta avem nevoie de investiții uriașe: miliarde, noi tehnologii, bune practici, noi instituții și, desigur, reforme. (…)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În fapt, este vorba despre cel mai mare proiect economic al timpurilor noastre în Europa și despre o ocazie excepțională pentru a ne prezenta tuturor statelor, tuturor companiilor pe care le vom invita să lucreze în Ucraina. (…)

În tot acest timp am reușit să eliberăm 1.027 orașe și sate, alte 2.610 se află încă sub ocupație rusă. Iar majoritatea dintre ele au nevoie să fie reconstruite, sute dintre ele au fost distruse complet de armata rusă, pur și simplu trebuie construite de la zero. (…)

În multe orașe din ariergardă există acum un sentiment de relaxare, dar războiul nu s-a terminat. Continuă încă. Din nefericire, cruzimea sa sporește în unele locuri și nu trebuie să uităm acest lucru. De aceea, ajutați armata, ajutați voluntarii, ajutați-i pe toți aceia care au rămas singuri în aceste momente”, a declarat președintele Ucrainei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus miercuri liderilor statelor NATO, în cadrul summit-ului de la Madrid, că țara sa are nevoie de mai multe arme și de bani, circa 5 miliarde de dolari pe lună, pentru a se apăra în fața Federației Ruse.

„Acesta nu este un război declanșat de Rusia doar împotriva Ucrainei. Acesta este un război pentru dreptul de a dicta condițiile în Europa – pentru cum va arăta viitoarea ordine mondială”, a spus Zelenski, precizând totodată că Ucraina are nevoie de „circa 5 miliarde de dolari pe lună” pentru a se apăra.

Președintele Joe Biden a declarat în timpul unei conferințe de presă la summit-ul NATO de la Madrid de săptămâna aceasta că șoferii se pot aștepta să plătească prețuri mai mari la benzină „atât timp cât este nevoie” pentru ca Ucraina să câștige războiul împotriva Rusiei.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

  1. hai să ii vedem acum pe admiratorii ucrainei cum vor sacrifica bani din salariul lor să ajungă la mafia ucraineană din plin sub pretextul reconstrucției….

    căci vedeți, e important să plătim noi pentru că Ucraina, așa cum știm a interzis limba rusă celor 8 milioane de ruși , plus românilor șiungurilor… Hai să plătim noi că Ucrainenii au vrut să facă o mică reprimare a minorităților și au venit rușii peste ei cum era previzibil

    cand o să avem toți facturi de 5 ori mai mari atunci e momentul ideal să virăm masiv bani gratis la Kiev :)))))

  2. Visează, doarme pe el, săracu. Cine îngroapă bani într-o țară în care Putin sau alt dement se plimba cu tancul când vrea el? Înainte de război,Ucraina era una dintre cele mai corupte țări din Est.E Africa de la colțul străzii.

  3. Fac pariu că la sfârșitul războiului, indiferent de cine câștigă, Ucraina va întoarce spatele Europei, nu va da doi bani pe drepturile minorităților, își va continua politicile de exterminare în special a românilor, că nu îi apără nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate