duminică, ianuarie 29, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Se sparge Partidul Național Liberal. 15 parlamentari îl urmează pe...

VIDEO | Se sparge Partidul Național Liberal. 15 parlamentari îl urmează pe Ludovic Orban și demisionează din partid. Se conturează o nouă formațiune conservatoare

Fostul preşedinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a demisionat din partid, fiind urmat de 15 senatori și deputați, care au părăsit grupurile parlamentare ale PNL și, ulterior, au demisionat din partid, informează Agerpres.

„Politica este o chestiune de încredere. Dacă prea mulți din actuala conducere a PNL cred că poți să-ți bați joc de încrederea oamenilor în tine, atunci când te uiți în ochii lor și le spui că tu le ceri votul pentru a învinge PSD, greșesc și vreau să le transmit cu fermitate acest lucru.

Din păcate, calcă în picioare munca atâtor liberali care au fost pe stradă și le-au cerut oamenilor încrederea în PNL. În ceea ce ne privește, nu ne permitem să pierdem încrederea oamenilor în noi, suntem oameni care am făcut campanie în stradă și care le-am promis românilor că-i scăpăm de PSD. Al doilea motiv pentru care am decis să-mi dau demisia este pentru că am observat în PNL prea multă lașitate”, a declarat Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Alexandru Oros a spus că și-a depus demisia „cu tristețe”, motivul fiind acela că actuala echipă de conducere, care „a pus ghearele” pe PNL, a transformat acest partid din cel mai onorabil partid de pe scena politică românească în cea mai „izolată” și „nefrecventabilă” formațiune politică.

„Practic, au călcat în picioare atât istoria, cât și tradiția PNL, dar și speranțele și promisiunile făcute oamenilor atunci când, anul trecut, au votat o coaliție de dreapta care să dezvolte România. Practic, au aruncat la picioarele PSD atât PNL, cât și România”, a precizat Oros.

Ludovic Orban, fostul lider al PNL, a amintit de valorile „creștin-democrate” și „conservatoare” pe care el le apără și care nu se mai regăsesc în actuala structură a Partidului Național Liberal.

„Este un început. Nu mă las, oricâte aluzii și amenințări am primit în timpul ultimelor luni. Eu sunt un om care mă bat cu toată forța pentru lucrurile în care cred. Vom începe împreună o construcție solidă care să se bazeze pe oameni de caracter, pe oameni de onoare, pe oameni harnici, pe oameni cu frica lui Dumnezeu, pe oameni de bun simț, pe oameni care-i respectă pe semenii lor și pe oameni care într-adevăr au capacitatea de a face viața mai bună semenilor lor.

Astăzi, în România, toți cetățenii români care au simpatizat și simpatizează cu valorile de centru-dreapta, liberale, creștin-democrate, conservatoare, nu mai au reprezentare politică”, a spus Ludovic Orban.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Acesta a anunțat, în urmă cu câteva săptămâni, formarea unui noi partid clasic-liberal în România. „Este posibil să construiesc o nouă forță politică, Forța Liberală, Forța Națională, numele e mai puțin important. Mă gândesc cu foarte mare seriozitate la acest lucru”, a precizat Orban.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate