marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEVIDEO | O companie britanică a retras din cinematografe filmul despre fiica...

VIDEO | O companie britanică a retras din cinematografe filmul despre fiica profetului Mahomed, din cauza protestelor credincioșilor musulmani

Compania „Cineworld” a retras din cinematografe filmul „Lady of Heaven”, care o are în centru pe Fatima, fiica profetului Mohammed, scrie BBC.

Decizia vine ca urmare a protestelor care au avut loc în cele patru zile în care au trecut de la lansare, în care credincioși islamici au afirmat că filmul reprezintă o „blasfemie”.

În aceste condiții, compania a luat decizia de a retrage filmul, pentru „siguranța staff-ului și al clienților noștri”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În lumina ultimelor incidente legate de difuzarea filmului „The Lady of Heaven”, am luat decizia de a anula următoarele vizionări la nivel național, pentru a asigura siguranța staff-ului și a clienților noștri”, a menționat compania într-o declarație de presă.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Filmul, care este descris de critici drept o „dramă istorică epică”, spune povestea Fatimei și începe cu o scenă din zilele noastre, în care membri ai Statului Islamic ucid cu sânge rece.În tradiția islamică este interzisă reprezentare grafică a personajelor religioase, dar creatorii filmului au încercat să evite această regulă, prezentând-o pe Fatima ca pe o figură fără chip.

Chiar și așa, musulmanii din Marea Britanie nu s-au lăsat impresionați. Mai multe cinematografe din Marea Britanie au fost pichetate de musulmani, care au acuzat compania de „blasfemie” și au cerut boicotarea Cineworld, al doilea grup cinematografic din lume.

Acuzați de „blasfemie”, producătorii au replicat acuzându-i pe protestari de „radicalism”. Producătorul executiv al filmului, Malik Shlibak, a considerat decizia de a retrage filmul drept „inacceptabilă” și a învinuit compania Cineworld de cedare în fața „extremiștilor radicali”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE