marți, ianuarie 31, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Klaus Iohannis, despre legile securității naționale: Nu își dorește nimeni...

VIDEO | Klaus Iohannis, despre legile securității naționale: Nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securități. E nevoie de o legislație modernă în acest domeniu

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că în domeniul securității naționale este necesară o legislație modernă, iar apariția în presă a unui prim draft al proiectelor de modificare a reglementărilor actuale a fost un lucru „eronat”, având în vedere că acestea urmează să fie dezbătute și modificate în Guvern, în CSAT și în Parlament, conform Agerpres.

„Noi avem anumite legi pe domeniul securității naționale care au fost făcute la începutul anilor ’90, când democrația a fost nouă, s-a încercat să se construiască instituții moderne, europene, care respectă drepturile cetățeanului, însă, în timp, știm că lucrurile trebuie adaptate contextului.

Pentru asta a fost întocmit câte un proiect pe aceste legi. Acum ne aflăm în faza în care avem primul draft. Acesta nu este destinat publicului larg. Este un prim draft care urmează să fie analizat de Guvern, de CSAT, pe urmă de Parlament. Cineva – și știm cine – a considerat că este bine acum să le dea pe surse.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Este o eroare majoră, fiindcă oamenii sunt îngrijorați, cu toate că avem doar un prim draft. Aceste legi vor intra în discuția Guvernului, vor fi dezbătute, vor intra în CSAT, vor fi dezbătute. Vor fi modificate, vor intra în Parlament, unde specialiștii, comisiile de specialitate, vor interveni și, sigur, dacă anumite abordări din primul draft nu sunt bune, vor fi corectate.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Aceste chestiuni sunt, ca să zic așa, self-evident. Nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securități sau o încălcare a drepturilor cetățenești sau altceva. Acestea sunt niște speculații care sunt, pur și simplu, eronate. Eronată este și scurgerea acestor prime forme către media.

Și, în final, acum am trecut de această fază, personal mă voi îngriji ca acolo unde draft-ul nu a avut încă o formă corespunzătoare timpurilor noastre să fie corectat. Aceste îngrijorări, la acest moment, după părerea mea, nu sunt necesare. Atunci când legile vor ajunge în dezbatere publică, sigur, aceste îngrijorări sau unele care mai rămân atunci în picioare trebuie aduse la cunoștința legiuitorilor pentru a putea fi corectate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deci, este un demers natural și, în final, îmi doresc tare mult să avem pe domeniul securității naționale o legislație modernă, care răspunde întrebărilor care vin și din societate și din domeniul instituțiilor de forță”, a spus șeful statului, în conferința de presă de la Buzău.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate