luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Halucinant! După ce Eduard Novak a prezentat, pe pagina sa...

VIDEO | Halucinant! După ce Eduard Novak a prezentat, pe pagina sa de Facebook, Strategia Națională pentru Sport în limba maghiară, cu subtitrare în română, acesta se apără spunând că e „un semn de respect față de minorități“ și lansează acuzații nefondate la adresa Partidului AUR

Eduard Novak, ministrul Sportului, a lansat un turneu național de prezentare a Strategiei Naționale pentru Sport. În cadrul turneului, singurele clipuri postate pe contul lui oficial de Facebook au fost în limba maghiară, cu subtitrare în limba română.

Primul clip a fost postat pe 20 octombrie și este o prezentare în cadrul emisiunii maghiare „Pe scurt București”. Al doilea videoclip a fost încărcat pe 28 octombrie și este de la o conferință de presă bilingvă din Cluj-Napoca.

Pe 1 noiembrie, ministrul Novak s-a apărat într-un text publicat pe Facebook și a spus că alegerea de a publica doar clipuri în limba maghiară reprezintă „un semn de respect față de minorități“:

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Recent, au apărut o serie de reacții în spațiul public referitor la unele declarații pe care le-am făcut în limba maghiară. Vreau să aduc următoarele clarificări:

• Cele două materiale video de pe pagina personală de Facebook, la care se face referire, sunt extrase din declarațiile de presă făcute în conferința bilingvă de la Cluj-Napoca și din emisiunile realizate de către UDMR, cu titlul ”Pe scurt din București”, care au menirea de a-i informa pe cei 1,5 milioane de cetățeni români de etnie maghiară din România.

Cred că este corect să mă adresez în limba maghiară într-un mesaj destinat comunității de limbă maghiară, mai ales când îmi sunt puse întrebări în maghiară de către jurnaliști. Este și un semn de respect față de minorități.

• Strategia Națională pentru Sport a fost prezentată în limba română atât în conferința de la București, de la nivel național, cât și în alte orașe din România, precum Pitești, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu. Iar acest tur va continua și cu alte orașe, unde, de asemenea, voi prezenta mai departe Strategia.

• Totodată, trebuie să avem în vedere și faptul că asistăm la o campanie de denigrare propagată de un partid extremist, cum este AUR.

• Această campanie de denigrare nu face altceva decât să distragă atenția de la ceea ce este cu adevărat important: Strategia Națională pentru Sport, cel mai important proiect din sportul românesc din ultimii 30 de ani, care are misiunea de a poziționa sportul ca o prioritate națională, de a stabili viziunea de dezvoltare și direcțiile majore, de a readuce sportul românesc la gloria de odinioară“, a scris ministrul Eduard Novak.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Anterior, Alianța pentru Unirea Românilor a cerut demiterea lui Eduard Novak:

„Cerem președintelui României și prim-ministrului să acționeze neîntârziat pentru protecția Constituției. O nouă sfidare la scenă deschisă față de Statul Român, marca UDMR! Ministrul Sportului, Eduard Novak a postat pe pagina sa de Facebook o prezentare video a strategiei naționale pentru Sport realizată în limba maghiară și subtitrată în română. Pentru a nu lăsa nicio interpretare asupra caracterului oficial al discursului, Novak vorbește sub sigla Ministerului Sportului din România.

Prezentarea unei strategii naționale de dezvoltare într-o limbă neoficială a statului nu este doar o lipsă totală de respect față de poporul român, dar și o contestare agresivă și fățișă a suveranității României. Un astfel de exponent al revizionismului maghiar nu are ce căuta în Guvernul României și nu merită privilegiul de a reprezenta în niciun fel Statul Român”, a transmis AUR.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate