ȘTIRIFotbal | Echipa națională a Poloniei a refuzat să îngenuncheze în semn...

Fotbal | Echipa națională a Poloniei a refuzat să îngenuncheze în semn de solidaritate cu mișcarea BLM înaintea meciului cu Anglia

Jucătorii echipei naționale a Poloniei nu au îngenuncheat pentru Black Lives Matter (BLM) înaintea startului partidei cu Anglia, disputată miercuri seară, la Londra.

Jucătorii gazdă au îngenuncheat, după cum se vede pe imagini, în timp ce omologii lor polonezi au rămas în picioare. Polonia a pierdut meciul cu scorul de 2-1.

„Federația de fotbal informează că jucătorii echipei naționale poloneze, înainte de meciul împotriva Angliei de la Wembley, au luat o poziție neutră și apolitică față de inițiativa Black Lives Matter. În același timp, subliniem că toți reprezentanții polonezi sunt solidari împotriva oricăror manifestări de rasism. În activitățile noastre am fost întotdeauna ghidați de respectarea principiilor egalității, toleranței și drepturilor egale, indiferent de locul nașterii, culoarea pielii, religia și punctele de vedere politice”, a precizat Federația de Fotbal din această țară.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La începutul lunii februarie, echipele de rugby ale Irlandei și ale Țării Galilor au refuzat să îngenuncheze, în semn de aderență la mișcarea Black Lives Matter, înainte meciului direct din cadrul Turneului celor șase națiuni, după cum informa R3media la vremea respectivă.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Echipa națională a Poloniei reprezintă un popor și nu o populație. Cum e poporul, e și echipa. Dau dovadă de mândrie și demnitate, care fac parte din fibra lor, ca neam. Sunt de invidiat și de urmat în multe privințe, bravo lor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate