ACTUALITATEProf. Mircea Miclea despre noile restricții: Se iau decizii pentru a proteja...

Prof. Mircea Miclea despre noile restricții: Se iau decizii pentru a proteja interesele celor care sunt la putere. Închiderea școlilor e o decizie politicianistă

Profesorul universitar Mircea Miclea spune că restricțiile care s-au adoptat în această pandemie au avut ca scop protejarea celor de la putere, iar cei care nu pot vota au fost prejudiciați.

Fostul Ministru al Educației în Guvernul Tăriceanu spune că închiderea școlilor nu este o decizie în favoarea copiilor și nu are niciun fundament.

„Din nou asistăm la o situație în care deciziile sunt luate mai degrabă în funcție de interesele politice. Aducem atingere sau prejudicii copiilor și nu aducem atingere celor care ar putea să influențeze voturile sau care merg la diverse pelerinaje sau spectacole. Practic, e mai ușor să închizi școlile, pentru că copiii nu votează, în schimb e mai greu să interzici pelerinajele în diverse locuri și diverse spectacole. Din păcate, este o decizie politicianistă, nu în favoarea copiilor și nici măcar nu este fundamentată. Se iau decizii pentru a proteja interesele celor care sunt la putere”, a spus Miclea, referindu-se la vacanța prelungită decisă pentru elevi.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mircea Miclea a declarat că punerea deciziei de a nu te vaccina pe baza unei presupuse lipse de educație este o greșeală.

„Nu putem să punem pe lipsa educației un astfel de comportament (vaccinarea – n.r.). Uitați-vă la medicii care nu se vaccinează și oamenii care au absolvit o facultate. Trebuie să o punem pe seama unei reacții de autoprotecție, la o amenințare excesivă. Această amenințare excesivă, care a fost comunicată adeseori fără măsură, fără să se gândească când este eficace și când nu, a dus la o creștere de anxietate socială peste tot”, a declarat profesorul universitar la Ora de Profit.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...