miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATEVIDEO | George Simion spune că Guvernul și-a asumat că închide minele...

VIDEO | George Simion spune că Guvernul și-a asumat că închide minele și termocentralele, deși nu era obligat: Este un atac la siguranța națională. Dacă nu vom avea energie, nu vom mai putea reindustrializa țara, pentru că vom depinde de energia din alte state

Președintele AUR, George Simion, a declarat că adoptarea de către coaliția PSD-PNL-UDMR a legii decarbonizării energiei este un „atac la siguranța națională”.

Simion a mai adăugat că această măsură nu a fost impusă de către Comisia Europeană, ci a fost asumată de bună voie de către Guvernul Ciucă.

„Ieri, prin votul celor trei partide care compun coaliția de guvernământ, s-a comis un act de trădare națională, comparabil cu actele de la începutul anilor ’90 și 2000 de vânzare a proprietăților statului. Fără să fim obligați de Comisia Europeană, cu termene impuse doar de către autorități ale statului român, s-a votat cu o mare majoritate pentru – doar parlamentarii AUR și cei neafiliați au votat contra vânzării termocentralelor și închiderii minelor și carierelor de suprafață. Este un atac la siguranța națională, la sistemul energetic național. Denunțăm acest atac și promitem că, în viitoarea guvernare din care va face parte AUR, această lege rușinoasă va fi abrogată, iar la nivel european vom renegocia termenele în care un element important din ceea ce ar trebui să fie mixul energetic, încălzirea pe cărbune, va fi pus în discuție”, a declarat președintele AUR George Simion, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Parlamentului.

Președintele AUR a mai zis că prin legea adoptată marți, s-a dat un vot împotriva suveranității energetice a României, deoarece fără energie, țara nu se poate reindustrializa.

„Dacă nu vom avea energie, nu vom mai putea reindustrializa țară, pentru că vom depinde de energia din alte state. Ieri, în plenul Camerei Deputaților, votul final al acestei coaliții care spune că nu are soluții pentru a ne asigura independența energetică a României a fost zdrobitor: 155 de deputați au votat pentru și doar 44 contra. Alte proiecte legislative se dezbat pe repede înainte. Ieri, în comisia pentru agricultură, a fost dezbătut proiectul depus de UDMR și trecut de Senat pentru a interzice pășunatul. Nu e mot a mot o interizcere a pășunatului, ci implică o aprobare din partea primăriilor pentru orice activitate similară cu oieritul”.

George Simion a precizat că „vin la noi oameni care lucrează în domeniul energetic, vin oameni care au lucrat ca mineri în mina Crucea, mina Lupeni. Vin la noi oameni care nu își vor mai putea face meseria pentru că sunt în acest moment puși în imposibilitatea de a crește vaci, oi. Ni s-au plâns agricultorii din domeniul zootehnic care sunt afectați de pesta porcină, care nu știu cum se face dar există numai în România, în celelalte state nu. Nu era suficient că aveam 80% de carne din import, acum înaintea sărbătorilor de Crăciun ne trezim că toți marii producători de carne de porc din țară sunt loviți subit de pesta porcină”.
Potrivit președintelui AUR, „Guvernul pare interesat numai de chestiuni precum egalitatea de gen, manuale de identitate de gen, însă proiectele importante cum ar fi lemnul pentru încălzirea populației în perioada de iarnă nu a ajuns la Camera Deputaților, ordonanța cu privire la plafonarea prețurilor în energie nu a ajuns la Camera Deputaților. Coaliția doarme, nu sunt prezenți aici în Parlament, conduc prin ordonanțe de urgență. Singurele relevante sunt date de Virgil Popescu. Ne conduce Virgil Popescu, ne conduc alții, din păcate”.

Nu s-a vrut, nu s-a dorit

Deputatul AUR, Dumitru Viorel Focșa, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că, așa cum rezultă din declarațiile directorului general RECOVER, doamna Céline Gauer, nu s-a impus nimic autorităților statului român în privința PNRR, ci reprezentanții Guvernului României au mers cu propuneri, inclusiv în privința închiderii minelor, la Comisia Europeană, propuneri la care oficialii europeni au achiesat.

„Ieri am avut ocazia să particip la o conferință organizată de Comisia Europeană în România, la care ne-a onorat cu prezența și doamna Céline Gauer. După dezbaterea avută inițial, s-a dat liber la întrebări și mi-am permis, în calitate de deputat ales în Parlamentul României și vicepreședinte al Comisiei pentru politică economică, dezvoltare și privatizare, să pun o întrebare pertinentă pentru a ne lămuri doamna Gauer pe toți cu privire la PNRR.
Întrebarea mea a fost următoarea: au existat impuneri din partea Comisiei Europene în momentul în care s-a negociat PNRR?

Am fost stupefiat, atât eu, cât și cei din sală, când doamna Céline Gauer a spus că nu s-a impus nimic autorităților statului român, ci reprezentanții Guvernului României au venit ei cu aceste propuneri, la care, bineînțeles, Comisia Europeană a achiesat”, a afirmat deputatul AUR.

Dumitru Viorel Focșa a ridicat o serie de întrebări cu privire la propaganda partidelor din arcul guvernamental referitoare la obligațiile pe care Comisia Europeană ni le-ar fi impus prin PNRR.
„Cui îi folosește această propagandă și interesele cui le-au reprezentat cei care au semnat în numele României? Referitor la intrarea PSD la guvernare, stăm și ne întrebăm, dacă de 1 an de zile ar fi avut posibilitatea să facă acest lucru, să deschidă negocierile, pentru că tot dna director general RECOVER a explicat în ce condiții se demarează o renegociere (…), dacă ei sunt la guvernare de 1 an de zile realizăm cu toții că în momentul acesta am fi avut renegociat acest aspect cu privire la închiderea minelor și a facilităților de producere a energiei electrice în România pe cărbune. Nu s-a dorit, nu s-a vrut!”, a spus deputatul AUR.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate