duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEDr. Emilian Imbri: Reacțiile după a doua doză de vaccin pot fi...

Dr. Emilian Imbri: Reacțiile după a doua doză de vaccin pot fi ceva „mai zgomotoase”

Domnul doctor Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din București, a observat că sunt șanse mai mari ca după a doua doză de vaccin reacțiile adverse să fie ceva mai severe, după cum a declarat într-o emisiune la digi24.

„Nu s-a întâmplat numai la noi, dar au fost cazuri mai numeroase de reacții post-rapel decât reacțiile după prima doză de vaccinare. La noi, din 500 de persoane câte am vaccinat pe 27-28-29-30 decembrie, au fost trei persoane care au acuzat o ușoară durere la locul respectiv sau a doua zi, brațul dureros un pic în zona deltoidului. Acum, din practic tot 500 de oameni vaccinați cu a doua doză, 14-15 oameni au avut manifestări mai serioase, depistabile și vizibile: febră, dureri musculare – dar dureri musculare, ca și cum ar zice omul «parcă eram bătut cu maiul» -, tuse, rinoree. Au fost o zi aceste manifestări, o zi a durat toată treaba asta, după care au dispărut aceste simptome. N-a fost nimic mai grav. Dar este de remarcat faptul, iar eu bănuiesc că este firesc, este reacția organismului, care de data asta reacționează, creând anticorpi”, a explicat domnul doctor după constatările făcute în cadrul instituției pe care o conduce.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE