joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEMinunile există: După 12 ani în care și-a îngrijit soția deși era...

Minunile există: După 12 ani în care și-a îngrijit soția deși era nevăzător, Moș Loghin, veteranul-erou de război din Alba, și-a redobândit vederea la vârsta de 103 ani!

Ioan Loghin, veteranul de război a cărui poveste a impresionat o țară întreagă anul trecut, a primit un dar nesperat: la vârsta de 103 ani, eroul din județul Alba și-a recăpătat vederea!

Moșu Loghin, așa cum este cunoscut, își îngrijea soția, în vârstă de 94 de ani, țintuită la pat. Femeia este în această situație de peste 12 ani.

Cu atât mai impresionat este faptul că Moș Ioan s-a jertfit pentru soția sa, deși de doi ani își pierduse vederea. Mai mult, omul fusese rănit pe front, în al doilea război mondial și încă mai are în corp urmele războiului.

Și mai impresionant este faptul că femeia are Alzheimer și nu-l recunoaște pe soțul ei: acesta o îngrijește, deși ea îl consideră străin. „Femeia are Alzheimer, nu îl recunoaște și îi sărută mâna de fiecare dată când e lângă ea, mulțumindu-i, ca unui străin, că o îngrijește”, a povestit directorul Cercului Militar Alba, Petruţa Pop.

Omul acesta a fost ciuruit, iar Dumnezeu l-a binecuvântat, iată, să treacă peste 100 de ani

Copiii i-au făcut, însă, o bucurie imensă și l-au programat pe tatăl lor la o operație la ambii ochi.

Operația a fost efectuată la o clinică de specialitate, de către Dr. Teodor Holhoș, la Alba Iulia.

„Are o fată în satul vecin, în Sânbenedic, care vine zilnic, le face de mâncare și îi îngrijește. Moșu’ Loghin nu mai vede decât foarte puțin. La poartă are o bancă, iar până la ea ajunge pe pipăit”, povestește reprezentanta Cercului Militar.

Moș Ioan este căsătorit cu soția sa din 1946, iar împreună au avut zece copii, dintre care nouă sunt încă în viață. A muncit o viață întreagă la oi, iar prin truda sa la câmp și-a construit o gospodărie admirabilă și și-a crescut copiii.

„Mi-a cerut palma şi am început să pipăim schijele de pe corpul său. Pielea îmbătrânită şi transparentă pe alocuri, scoate la lumină vene groase vizibile, dar şi aceste dovezi ale suferinţei: pe picior, în mai multe locuri, la degetul mic de la o mână, pe braţ, în vreo trei locuri, pe umăr şi coaste. Se pare că doctorul i-a scos schijele de la picioare şi i-a tratat rănile, dar resturile de bombă, care i-au atins corpul, au rămas acolo. Omul acesta a fost ciuruit, iar Dumnezeu l-a binecuvântat, iată, să treacă peste 100 de ani!”, relata cu emoție purtătorul de cuvânt al Cercului Militar Alba Iulia nu demult.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE