sâmbătă, aprilie 20, 2024
ȘTIRIVIDEO | Furie nestăvilită a fermierilor olandezi. Aceștia au blocat cu tractoarele...

VIDEO | Furie nestăvilită a fermierilor olandezi. Aceștia au blocat cu tractoarele intrările în supermarketuri și au „închis” cu gunoi de grajd granița cu Germania. Poliția a deschis focul asupra mașinilor cu manifestanți

Fermierii olandezi, supărați pe planurile guvernului de a reduce emisiile folosesc tractoare și camioane pentru a bloca centrele de distribuție ale supermarketurilor, acestea fiind cele mai recente acțiuni dintr-o vară plină de nemulțumiri printre agricultori, conform România TV.

Tulburările în rândul fermierilor olandezi au fost declanșate de o propunere guvernamentală de a reduce emisiile de poluanți, precum oxidul de azot și amoniacul, cu 50% până în 2030. Mai mult, guvernele provinciale au primit un an pentru a formula planuri pentru atingerea obiectivului.

Un grup de fermieri din provincia Olanda de Nord a purtat discuții cu doi înalți oficiali din orașul Haarlem. „Preocupările lor sunt înțelese și au atenția noastră absolută. Mă bucur să fii și să stai în conversație unul cu celălalt”, a scris pe Twitter unul dintre oficiali, Arthur van Dijk.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Alte zeci de fermieri și-au parcat însă tractoarele pe un pod peste un canal, forțând barjele de marfă să acosteze pe ambele părți, deoarece podul nu se putea deschide pentru a le lăsa să treacă.

Se așteaptă ca reformele să includă reducerea numărului de animale și cumpărarea unor ferme ale căror animale produc cantități mari de amoniac. Fermierii susțin în demersurile lor că sunt vizați în mod incorect și nu li se oferă nicio perspectivă pentru viitorul lor.

Poliția prezentă la fața locului nu a luat imediat măsuri, deoarece aproximativ 25 de tractoare au parcat în fața unui centru de distribuție pentru lanțul de supermarketuri Albert Heijn, în orașul Zaandam, la nord de Amsterdam. Pancarte și bannere aplicate pe tractoare au citit mesaje, inclusiv: „Fermierii noștri, viitorul nostru”.

Pe de altă parte, supermarketurile au reacționat negativ la protestul fermierilor.

„Supermarketurile fac tot ce le stă în putință pentru a păstra magazinele aprovizionate, dar dacă blocajele continuă, oamenii ar putea să nu-și poată face cumpărăturile zilnice”, a transmis Biroul Central pentru Comerț cu Alimente, într-un comunicat.

Totodată, fermierii olandezi au „închis” granița dintre Olanda și Germania, în Coevorden, cu tone de gunoi de grajd, după cum se vede în imaginile de mai jos:

De asemenea, poliția a deschis focul împotriva fermierilor care protestează, după cum se poate vedea în imaginile de mai jos.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE