Fermierii olandezi își continuă demonstrațiile împotriva unei politici guvernamentale în materie de climă, prin care oficialii se așteaptă să pună capăt mijloacelor de trai ale multor fermieri, organizatorii Telegram planificând protestele din 4 iulie despre care spun că vor „paraliza” Țările de Jos.
Mesajul face apel la fermierii și cetățenii preocupați să își organizeze propriile acțiuni regionale cu scopul de a închide toate „centrele de distribuție pentru aprovizionarea cu alimente și toți poluatorii majori” până când „guvernul își schimbă planurile”.
Un apel viral pentru un protest din 4 iulie a venit de la un grup mare de camionagii, pe Telegram, sugerând că unii dintre aceștia s-ar putea solidariza cu agricultorii.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Fermierii, care plănuiesc să protesteze la multe dintre aeroporturile țării, au menționat în mod special Schiphol și Eindhoven. NLTimes.nl a raportat că purtătorii de cuvânt ai ambelor aeroporturi spun că monitorizează situația, dar au puține informații în prezent.
În 2021, guvernul de coaliție al Țărilor de Jos a propus reducerea numărului de animale din țară cu 30% pentru a îndeplini obiectivele de emisii de azot.
Țara a implementat deja restricții stricte asupra construcțiilor noi, cu scopul de a reduce emisiile de azot.
Rabobank a susținut că aceste noi obstacole au încetinit construcția de case în Țările de Jos, intensificând deficitul de locuințe într-o țară costieră dens populată.
Pe 10 iunie 2021, guvernul a emis un plan național și specific zonei pentru reducerea emisiilor de azot. Aceste emisii sunt în mare măsură determinate de amoniacul din gunoiul de grajd.
Unele părți ale țării ar trebui să reducă aceste emisii cu 70 sau chiar 95%.
Acesta a recunoscut deschis că „nu există un viitor pentru toți fermierii [olandezi] în [această] abordare”, după cum a raportat Serviciul pentru Agricultură Externă al Departamentului Agriculturii din SUA.
„Ministrul Naturii și Politicii privind Azotul se așteaptă ca aproximativ o treime din cele 50.000 de ferme olandeze să „dispară” până în 2030”, a raportat Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului din Noua Zeelandă într-un raport de perspectivă a pieței din 23 iunie.
Țările de Jos este al cincilea exportator de alimente din lume, depășită doar de Statele Unite, Germania, Marea Britanie și China, conform statisticilor Băncii Mondiale.
Christianne van der Wal, ministrul naturii și politicii privind azotul, a lăsat deschisă posibilitatea ca guvernul să exproprieze pământ de la fermierii care nu se conformează, după cum a raportat NOS Nieuws.
Propunerile și protestele rezultate vin pe fondul penuriei de îngrășăminte și alimente la nivel mondial.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a avertizat pe 24 iunie că „există un risc real ca foametea să fie declarată în 2022”, adăugând că „2023 ar putea fi și mai rău”.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Într-un episod recent al „Facts Matter” de la EpochTV, fermierul american John Boyd, Jr. a avertizat cu privire la potențialele lipsuri de alimente ca urmare a creșterii abrupte a costurilor inputurilor.
El a spus că cheltuielile pentru conducerea propriei operațiuni s-au triplat, cauzate în mare parte de creșterea semnificativă a costurilor cu îngrășăminte.
În Sri Lanka, interzicerea îngrășămintelor chimice a contribuit la o criză economică care a destabilizat guvernul.
Țara a anunțat recent o interdicție temporară a vânzărilor de combustibil către vehiculele private, în vigoare din 27 iunie până în 10 iulie.
Cea mai recentă rundă de demonstrații a fermierilor olandezi vine după un val de proteste similare din 2019, după ce parlamentarul Tjeerd de Groot a cerut ca numărul de animale din Olanda să fie redus cu 50%.
Demonstranții au ars baloți de fân de-a lungul autostrăzilor, au blocat drumuri cu tractoare și au împrăștiat gunoi de grajd pentru a-și face cunoscute motivele.
În ultimele zile, protestatarii au vizat casele oficialilor guvernului olandez, printre care primul ministru Mark Rutte și ministrul azotului, van der Wal.
Imaginile care circulă pe rețelele de socializare pretind să-i arate pe protestatari care aruncă gunoi de grajd asupra forțelor de ordine olandeze.
Rutte i-a criticat pe protestatari, spunând: „Puteți demonstra, dar într-un mod civilizat”, după cum a raportat Associated Press.
AP mai raportează că poliția olandeză spune că a arestat 10 persoane pe 28 iunie la aceste proteste, conform The Epoch Times.
lalele si saboti de lemn
dap.
Hopaaa…. păi nu este bună „ecologeala”? Păi ce credeau ei, că vor scăpa? Nu vor scăpa, ba chiar vor deveni importatori și consumatori de carne sintetică.
Pînă atunci, să se spele pe cap cu Rutte al lor, că ei l-au ales. În faza întîi îi injectează, în a doua le i-au pământul și-i fac șomeri->asistați.