vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEMarcel Boloș spune că e posibil să amâne cu 6 luni aplicarea...

Marcel Boloș spune că e posibil să amâne cu 6 luni aplicarea RO e-TVA. Contabilii anunță proteste pentru ELIMINAREA măsurii

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a declarat miercuri pentru Economedia că e posibil să amâne termenele din RO e-TVA cu 6 luni, până în ianuarie 2025. 

Ministrul Boloș a mai precizat că vineri e ultima ședință a executivului în care guvernul poate da ordonanță de urgență și că decizia va fi luată după consultări cu mediul de afaceri.

Marcel Boloș a spus că viitoarea OUG va prevedea prorogarea termenelor pentru notele de diferență TVA și notele justificative.

El a adăugat că OUG nu va suspenda și nu va amâna tot mecanismul.

„Suntem dispuși să mai amânăm cu 6 luni termenul pentru transmiterea datelor. Adaptarea la reformă e mai grea. Nu vorbim de amânarea intrării în vigoare, ci de prorogarea termenelor pentru notele de diferență TVA și notele justificative cu 6 luni, până la 1 ianuarie. E o perioadă în care analizăm diferențele între situația noastră de evidență fiscală și situația pe care o are contribuabilul și ne lămurim de unde apar aceste diferențe”, a declarat Marcel Boloș.

„Dar nu vom renunța la mecanism, e absolut necesar”, a mai spus ministrul Boloș.

Ministrul Finanțelor a stârnit furie în rândul antreprenorilor dar și al contabililor, după ce acesta a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook, acum câteva zile, că de la 1 august intră în vigoare e-TVA.

Ministrul susține că măsură ar urma să ajute la combatere și de reducere a fenomenului de evaziune fiscală, pentru creșterea eficienței colectării TVA și reducerii deficitului de TVA.

De altfel, mai multe asociații profesionale ale contabililor, consultanților, dar și mari organizații de afaceri au reclamat lipsa de transparență a modului în care a fost adoptată noua legislație, dar și pentru că ar introduce o birocrație împovărătoare pentru firme.

Patronatul Antreprenorilor Contabili din România (PACR) anunță că pe 8 iulie va avea loc un protest pentru eliminarea e-TVA.

„Ne confruntam cu un moment critic pentru viitorul nostru economic. Abuzurile legislative și măsurile fiscale opresive afectează fiecare antreprenor, economist, contabil și contribuabil în această țară. Este timpul să ne ridicăm împotriva acestor nedreptăți și să cerem schimbări fundamentale. Scopul nostru principal este eliminarea E-TVA și oprirea dictaturii fiscale exercitate prin ordonanțe de urgență emise noaptea. Mai mult, este vital ca vocea noastră să fie auzită și să participăm activ la masa negocierilor cu Ministerul de Finanțe.

Dorim un dialog implicarea noastră directă în procesul de luare a deciziei constructive și care nu afectează viețile și afacerile. Pentru a atrage atenția și a exercita presiunea reală asupra autorităților, avem nevoie de participarea voastră.

O prezență masivă la marșul de protest va transmite un mesaj puternic: nu mai toleram nedreptățile și cerem acțiuni imediate”, transmite PACR. Protestul va începe în piața Victoriei și se va deplasa către ANAF și Ministerul Finanțelor. PACR transmite că protestul nu este doar despre fiscalitate, ci despre dreptate și transparență în guvernare.

„Este despre a ne asigura că avem un cuvânt de spus în decizie care nu afectează viețile”, precizează PACR, conform Cotidianul.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Pune in practica directivele Budapestei, de a ridica populatia impotriva UE. Este omul diavolului sub acoperire de preot. Credeam ca este doar analfabet functional dar acuma se vede clar ca este rau intentionat, vrea sa puna economia pr butuci. Ca altii dau mai ieftin.
    Si nimeni sa nu mai poata cumpara sau vinde fara semnul QR scris pe bonul fiscal, n-asha? E de datoria BOR sa ii ia satanistului travestit in preot licenta de functionare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE