luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Funcția „Full-Self Driving” de la vehiculele electrice Tesla creează situații...

VIDEO | Funcția „Full-Self Driving” de la vehiculele electrice Tesla creează situații mortale pe drumuri. Un șofer a preluat controlul în ultimul moment, înainte ca mașina să intre într-un tren în mișcare

Funcția Tesla Full-Self Driving (FSD) de la vehiculele electrice Tesla a făcut obiectul unei analize. Videoclipurile recente prezintă dificultățile sistemului în navigarea în situații rutiere complexe și neașteptate, potrivit Breitbart.

Futurism scrie că funcția Full-Self Driving (FSD) de la Tesla, în ciuda numelui său ambițios, s-a confruntat cu provocări în a-și îndeplini promisiunea de a conduce autonom.

Videoclipurile distribuite de entuziaștii și criticii Tesla au evidențiat situații în care sistemul dă rateuri. Mașina a avut probleme în scenarii din lumea reală care se abat de la condițiile ideale de condus.

Într-un videoclip postat de Scott Woods, o Telsa cu FSD poate fi văzută pe drumurile dintre Sausalito și San Francisco. În cea mai mare parte a călătoriei, vehiculul merge complet autonom. Cu toate acestea, atunci când în fața apare un muncitor cu o geacă portocalie reflectorizantă și cu un semn STOP în mână, mașina are probleme.

Mai multe mașini Tesla au avut probleme

Se poate observa cum mașina devine nesigură și începe să vireze spre stânga ca și cum ar încerca să-l ocolească pe respectivul. Vehiculul oprește în mijlocul drumului, pe linia mediană galbenă, în timp ce muncitorul îi face în mod repetat semne să iasă de pe șosea. În final, Woods intervine și trage pe dreapta, pentru a permite trecerea celor care vin din sens opus.

Acest incident a atras critici din partea scepticilor Tesla. Antreprenorul și criticul Tesla Dan O’Dowd a distribuit videoclipul pe X și l-a etichetat pe Elon Musk. O’Dowd i-a transmis șefului Tesla că „software-ul tău defect ar trebui să fie interzis pe drumurile publice”.

Videoclipul se adaugă la o serie de incidente recente care au pus la îndoială fiabilitatea tehnologiei de auto-conducere a Tesla. Într-un alt videoclip viral, o mașină electrică Tesla cu FSD activată poate fi văzută mergând pe contrasens, în timp ce șoferul laudă capacitățile software-ului unui prieten. Un incident separat arată o Tesla cu asistență pentru șofer îndreptându-se direct către un tren în mișcare. Mașina a solicitat șoferului să preia controlul în ultimul moment, pentru a evita o coliziune.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. FSD de la tesla e considerat ca fiind în stadiul Beta, orice software ce este în acest stadiu are erori (buguri) deci să te bazezi 100% pe un software beta în condițiile în care viața ta e pusă în linie consider că trebuie să ai un nivel de retard mintal de 200%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE