luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEScandal de corupție: Compania UBER a încălcat legea și a făcut lobby...

Scandal de corupție: Compania UBER a încălcat legea și a făcut lobby secret pe lângă guvernele lumii. Macron și doi foști colaboratori ai lui Obama, implicați. UBER a obstrucționat justiția în ROMÂNIA

Cotidianul britanic The Guardian a anunțat că peste 124.000 de documente confidențiale care scot la lumină tentative de corupere – reușite ori nu – ale unor mari lideri politici de către cunoscuta companie de ride-sharing Uber.

În documente apar numele lui Joe Biden, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și multe altele. Manevre oculte ale companiei au fost făcute, conform documentelor inclusiv în România.

Documentele consultate de jurnaliștii britanici dezvăluie modul în care gigantul tehnologic Uber a încălcat legile, a păcălit poliția, a exploatat violența împotriva șoferilor și a făcut lobby în secret pe lângă guvernele lumii în numele expansiunii sale globale agresive.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Fișierele nu lasă dubii: liderii UBER știau că încalcă legea, unii dintre ei considerându-se „pirați”. Mai mult, șefii companiei – un adevărat vârf de lance al progresismului mondial – au trimis cu bună știință șoferi UBER la proteste ale taximetriștilor, deși respectivii riscau să fie agresați: „Violența garantează succesul”.

Actualul președinte al Franței, Emmanuel Macron, a fost un aliat de nădejde al UBER pe vremea când era ministru al economiei, scrie The Guardian. Evident, un alt susținător al UBER a fost actualul președinte american Joe Biden.

Mai mult, deși susținătorii UBER se plâng frecvent de „corupția” taximetriștilor, compania lor favorită a dezvoltat o adevărată mașinărie de evitare și de blocare a demersurilor justiției. De fiecare dată când poliția venea la un sediu UBER, avocații stabiliseră o procedură prin care angajații blocau accesul oamenilor legii la informațiile din sistemul intern.

Această procedură a fost folosită în Franța, Belgia, Olanda, Ungaria și România.

Printre cei care au ajutat compania UBER să intre pe piețele lumii se află și doi foști colaboratori ai lui Barack Obama, de pe vremea când acesta era președinte: David Plouffe și Jim Messina, scrie The Guardian.

Dezvăluirile acoperă o perioadă de cinci ani în care Uber a fost condus de co-fondatorul său Travis Kalanick, care a încercat să introducă serviciul de transport cu taxiul în orașe din întreaga lume prin forță brută, chiar dacă asta însemna încălcarea legilor și a reglementărilor privind taxiurile.

Datele arată cum Uber a încercat să obțină sprijin prin curtarea discretă de prim-miniștri, președinți, miliardari, oligarhi și baroni mass-media.

Fișierele, care acoperă perioada 2013-2017, conțin mai mult de 83.000 de e-mailuri, mesaje iMessage și mesaje WhatsApp, inclusiv comunicări de uz intern între Kalanick și echipa sa de directori de top.

Uber este acum o companie de transporturi urbane de 43 de miliarde de dolari, care efectuează aproximativ 19 milioane de călătorii pe zi.

Reamintim că și în România au fost proteste ale taximetriștilor împotriva UBER. La vremea respectivă, susținătorii companiei i-au acuzat pe taximetriști de „corupție”.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate