luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Arheologii din Turcia au descoperit un „oraș de catacombe“ în...

VIDEO | Arheologii din Turcia au descoperit un „oraș de catacombe“ în care puteau conviețui până la 70.000 de oameni și unde primii creștini s-au ascuns de persecuția Romei

Echipa de arheologi a Muzeului din Mardin (sud-estul Anatoliei) a descoperit un oraș subteran vast ce ar putea fi cel mai mare din lume, a relatat Daily Sabah preluat de Jerusalem Post.

Săpăturile din orașul Midyat (provincia Mardin) au scos la iveală o peșteră cu pasaje, coridoare, silozuri, fântâni de apă şi lăcaşuri de cult. De asemenea au fost găsite artefacte din secolul al II-lea și al III-lea d.Hr.

Gani Tarkan, directorul Muzeului Mardin, care supervizează săpăturile, declarat că în Anatolia au mai fost găsite orașe subterane similare, însă acesta este complet diferit.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta explicat că acest oraș era folosit ca spațiu de locuit probabil de către „familiile și grupurile care au acceptat creștinismul” și care s-au adăpostit, în general, în orașe subterane pentru a scăpa de persecuția Romei”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Estimăm că cel puțin 60-70.000 de oameni trăiau în subteran”, a subliniat directorul muzeului.

„Midyat a fost folosit neîntrerupt timp de 1.900 de ani. A fost construit pentru prima dată ca o ascunzătoare sau ca o zonă de evacuare. După cum se știe, creștinismul nu era o religie oficială în secolul al II-lea”, a explicat el, conform Adevărul.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate