joi, februarie 2, 2023
EDUCAȚIEMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că nu va renunța la campania „Vaccinare...

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că nu va renunța la campania „Vaccinare și testare pentru învățare” / Profesorii nevaccinați ar putea să nu intre la examenele naționale.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, acuză că au fost primite sute de mesaje pe toate canalele de comunicare prin care i se cere „imperativ” să stopeze campania „Vaccinare și testare pentru învățare”.

Sorin Cîmpeanu a spus, joi seara, la Digi 24, că mai sunt 9 județe unde trebuie să mai ajungă campania „Vaccinare și testare pentru învățare”, dar că au fost somați cei din Minister să oprească campania.

Reamintim că pe 21 aprilie, Alianța Părinților a cerut MEN să renunțe la această campanie.

„Pledăm cât putem de mult. Mai avem 9 județe în care se vor organiza în zilele următoare evenimente în campania „Vaccinare și testare pentru învățare”. Am fost somați imperativ. Avem sute de mesaje mai mutl sau mai puțin oficiale primite pe adresa Ministerului, pe adresa personală, pe toate căile de comunicare, pentru a întrerupe această campanie. Nu vom întrerupe această campanie. Îmi pare rău că dezamăgesc un număr important de persoane care au trimis aceste mesaje, nu vom întrerupe această campanie”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a precizat că MEN este obligat să promoveze încrederea în sistemul medical și în progresele științei, pentru că „vaccinurile au fost obținute în timp record pe baza unor activități ce țin de componenta științifică”.

Potrivit lui Cîmpeanu, până joi s-au vaccinat aproape 153.000 de cadre didactice, dar de două săptămâni progresele sunt lente. În total, sunt 350.000 de angajați în sistem.

„Am solicitat ca element de sprijin ca fiecare școală să desemneze o persoană care să asigure asistență tehnică pentru înscriere în platforma de vaccinare a celor care doresc acest lucru”, a mai spus ministrul Educației.

Ministrul Educației a mai spus că pentru el este greu de înțeles de ce reticența la vaccinare vine din partea unor persoane care au beneficiat de educație.

Profesorii nevaccinați ar putea să nu intre să supravegheze examenele naționale. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță tarife „atractive” pentru cei care vor supraveghea examenele.

Sorin Cîmpeanu nu a dat, joi seară, la Digi24, un răspuns clar la întrebarea dacă profesorii nevaccinați ar putea „să nu mai facă meseria”, declarându-se convins că se vor vaccina în cele din urmă.

„Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de școli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajații din școală, ci și cu părinții, pentru a promova aceste informații. Este nevoie ca informația corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă”, spune Cîmpeanu.

Ministrul anunță că, în contextul în care urmează examenele naționale, există varianta, așa cum a fost pentru orele remediale 100 de lei brut pe oră, să existe un tarif similar și pentru supraveghere.

„Apropos de asta, facem tot posibilul să se plătească orele din luna martie încă înainte de Sărbătorile Pascale. Astăzi a fost validat proiectul, deci de astăzi se pot transmite solicitările de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă forma de decontare a orelor remediale”, spune ministrul.

La examenele naționale va fi nevoie de supraveghere și s-ar putea să existe tarife „foarte motivante”: „pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenele cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”.

Întrebat dacă este vorba despre o regulă, Cîmpeanu a răspuns că a dat un exemplu pentru a impulsiona „o decizie corectă de vaccinare”.

Cîmpeanu menționează tot 100 de lei ora de supraveghere, iar întrebat când se va lua decizia, spune: „foarte rapid”.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

8 COMENTARII

 1. Câmpeanu se vrea un mic dictator la Educație,dar toți care au vrut asta au sfârșit rău,tu cat crezi că o sa mai fii ministru,când o sa dai ochii cu poporul fără să mai ai protecția SPP unde o să te ascunzi șobolanule?vrei să otrăvești prin vaccinare obligatorie tineretul care este viitorul țării,așa ceva nu se poate,numai peste trupurile noastre.in țara asta au început să se trezească rumânii și o să aveți viață grea, voi trădătorii ,cu patrioții rumâni.

 2. Mai Sorine!
  Tu ar trebui sa te ocupi de invatamant si sa lasi pe cei de la sanatate sa se ocupe de vaccinare. A trecut cumva invatamantul in subordinea sanatatii si noi nu stim? Principala ta atributiune este sa faci sa functioneze invatamantul nu sa il pui piedica impunand conditii impuse politic. Si mai slabeste-ne cu amenintarile tale dictatoriale ca nu le mai bagam de mult in seama. O sa vina ziua cand vei vrea si ceva sincer insa nu te va mai baga nimeni in seama. Ai putea sa recitesti “Petrica si lupul” pentru informare! Si pana atunci iti transmitem ca asteptam cu mare nerabdare ziua cand te vei intoarce din scaunul politic in care esti acum in mijlocul nostru ca sa primesti ceea ce meriti!

 3. Daca ii puneti o mustacioara arata la fel ca Hitler.Se pare ca Hitler a fost clonat in mai mule exemplare pe aici si mai toate conduc Romania de azi.

 4. SICTIR! Hal de ministru, slugă nenorocită a sataniștilor….. să te injectezi tu și cu tot neamul tău! Lăsați oameni în pace cu teroarea asta, că n-a murit nimeni de așa zisul Covid, ci din cauza faptului că nu au fost tratați corespunzător afecțiunilor pe care le aveau sau pentru pneumonie! Voi pe cine credeți că prostiți??

 5. Acum intelegem de ce a fost numit un rector reputat prin compromisuri politice cu mafia. Era nevoie de unul să semneze aberațiile.

  Ei știu că e ilegal și neconstituțional, insă presiunea e mare să vaccineze masiv că doar au cumpăărat 40 de milioane de doze și turma trebuie băgată in lagăr și vacinată.

  Se va lăsa cu procese penale și despăgubiri.

  nici măcar medicii nu se vaccinează in masă, cum să vaccinati profesorii? Dar de ce nu vaccinati copiii? Să fie toti vaccinati.

  E doar presiune psihică să cedeze cat mai multi și să se injecteze cu substanța experimentală cumpărată deja pe stoc.

 6. Mi-e greata deja de politicieni de genul asta…

  Dom’ ministru, daca citesti aici, invata ca vaccinarea nu te ajuta sa nu transmiti, habarnistule. Si mai esti si ministru…Care ar fi motivul pentru care cei vaccinati nu ar putea avea acces?

  Nu va este rusine, slugi lase, executanti fara constiinta a unor ordine…?

 7. O sluga santajata. Toate slugile soros pregatite de ani de zile pentru mascarada si g e n ocidul nostru si al copiilor. ROMANIA TREZESTE-TE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate