ȘTIRIFrancis Ford Coppola despre Ortodoxie: Constituie de fapt, creștinismul original și cea...

Francis Ford Coppola despre Ortodoxie: Constituie de fapt, creștinismul original și cea mai frumoasă expresie a creștinismului

Unul dintre marii realizatori de film ai planetei, Francis Ford Coppola, a făcut în anii 90 ai secolului trecut niște afirmații flatante pentru ortodoxie, în contextul în care s-a documentat pentru filmul „Dracula” pe care l-a regizat în 1992.

„Religiile ortodoxe – a grecilor, a românilor, a rușilor – constituie, de fapt, creștinismul original și din punctul meu de vedere, cea mai frumoasă expresie a Creștinismului. Romano-Catolicismul este creștinism amestecat cu Imperiul Roman și cred că are mai multe în comun cu Imperiul Roman decât cu Creștinismul”, a spus el într-un comentariu făcut în introducerea filmului „Dracula” pe care a făcut-o pentru versiunea de Home Video.

Afirmațiile au fost remarcate de un american de origine greacă, John Sanidopoulos, care este și preot ortodox.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Francis Ford Coppola este unul dintre cei mai mari regizori americani, fiind în spatele unor filme capodoperă, precum seria „Nașul”, „Apocalypse Now”, „Omul care aduce ploaia”, „Marele Gatsby” sau „Dracula”.

Puțină lume știe că în filmul „Dracula”, scena căsătoriei dintre personajele Jonathan Harker și Mina Harker este în fapt o slujbă ortodoxă a căsătoriei reală, oficiată de un preot român din Los Angeles.

Coppola este un bun cunoscător al culturii române, în 2007 realizând filmul „Tinerețe fără bătrânețe”, bazat pe nuvela omonimă a lui Mircea Eliade.

Francis Ford Coppola este unchiul marelui actor american Nicholas Cage.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...