sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATEVIDEO | 70.000 de oameni au protestat la Praga, cerând măsuri împotriva...

VIDEO | 70.000 de oameni au protestat la Praga, cerând măsuri împotriva prețurilor tot mai mari la energie: Scopul demonstrației noastre este de a cere schimbare, în principal în soluționarea chestiunii prețurilor la electricitate și gaze, care ne vor distruge economia în această toamnă

Se estimează că 70.000 de persoane au protestat sâmbătă la Praga, Cehia, împotriva guvernului, cerând coaliției de guvernământ să facă mai mult pentru a controla creșterea prețurilor la energie și exprimându-și opoziția față de politicile Uniunii Europeană și NATO.

Organizatorii demonstrației, de la o serie de grupuri politice de extremă-dreapta și până la Partidul Comunist, au declarat că națiunea central-europeană ar trebui să fie neutră din punct de vedere militar și să asigure contracte directe cu furnizorii de gaze, inclusiv Rusia.

Estimările poliției spun că numărul protestatarilor a fost de aproximativ 70.000 de persoane.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Scopul demonstrației noastre este de a cere schimbare, în principal în soluționarea chestiunii prețurilor la energie, în special la electricitate și gaze, care ne vor distruge economia în această toamnă”, a declarat coorganizatorul evenimentului, Jiri Havel, pentru site-ul de știri iDNES.cz.

Protestul din Piața Wenceslas din centrul orașului a avut loc la o zi după ce guvernul a supraviețuit unei moțiuni de cenzură pe fondul afirmațiilor opoziției de inacțiune împotriva inflației și a prețurilor la energie, conform Reuters.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Cehii n-au trecut prin comunismul nostru sau prin războaiele și luptele noastre, e ușor să scrii …

  2. Mămăligarii? Zac în staul, rumegă și se uită la Las Fierbinți. Aaaaa…. și înjură guvernanții. Cel mult. Dar mai încet, așa, să nu-i audă careva, că le e frică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE