luni, mai 20, 2024
ACTUALITATETe pui cu gândacii promovați de UE în farfurii? Vine DNA-ul. Petre...

Te pui cu gândacii promovați de UE în farfurii? Vine DNA-ul. Petre Daea este acuzat că ar fi cerut fostului ministru al agriculturii să-i angajeze o cunoștință

Petre Daea i-ar fi cerut lui Adrian Chesnoiu să-i angajeze cunoștința în minister, potrivit documentului. Contactat telefonic de Știrile TVR, ministrul Agriculturii a susținut că nu știe cine este persoana prezentată drept cunoștința sa.

Anunțul DNA vine la doar o săptămână după ce a depus jurământul, înlocuindu-l chiar pe Chesnoiu. În scurtul interval trecut de la acel moment, Daea a apucat să facă declarații decise privind independența alimentară a României, precum și contra politicilor eco ale Uniunii Europene.

Potrivit documentului DNA, fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, i-ar fi cerut unui membru al comisiei de concurs să-i dea subiectele pentru examenul de angajare a lui Cosmin Mihai Corobea și a încă trei persoane.

Procurorii susțin că Mihai Cosmin Corobea este o cunoștință a actualului ministru al Agriculturii Petre Daea. Acesta i-ar fi solicitat lui Chesnoiu să îi angajeze cunostința pe un post de consilier în minister.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Sursa: Referat DNA: „Chiar la nea’ Petrică vă găsirăți să … Omul acela m-a rugat și el două lucruri, trei, cinci, aproape șapte (râde). Da, măcar să-i le rezolv”, spune fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu în interceptări.

La percheziția informatică, procurorii au găsit în telefonul lui Mihai Cosmin Corobea un contact notat: „Naşa Cami Luchi”, despre care susțin că este soția lui Petre Daea, Camelia Luchian Daea.

Adrian Chesnoiu ar fi cerut să li se dea candidaților agreați subiectele „în mare” că să nu ia 10 și să bată la ochi, ci doar să treacă examenul, potrivit documentului DNA.

Chesnoiu Adrian: Nu le dăm subiectele. Să faceți dintr-o lege. După, să-i faci niște articole, ce i le …noi i le dăm. Articole. Oricum …Nu subiecte scrise. Adică dați-le două, trei foi. Nu …o lege! Să-nvețe-n …

Denunțător: Îhî. Da, dacă….

Chesnoiu Adrian: Pentru că ăștia-s dobitoci ! Dacă le dai alea…ia zece! Nu să facă…Ia zece! Nu vreau zecele!….Crede-mă că-i știu cât dă proști sunt. Ne trezim …la televizor!

Contactat telefonic, actualul ministru al Agriculturii a afirmat că nu îl știe pe Mihai Cosmin Corobea.

Telefon Petre Daea – ministrul Agriculturii:

– Nu discut așa ceva, domnule! Discutați-l dvs, ce vreți….

– Îl știți pe Cosmin Mihai Corobea?

– Nu-l știu….eu…vă rog….Nu intrăm…nu intrăm în discuți pe această temă….

– Ați intervenit pentru el la dl. ….

– Vă mulțumesc! O zi bună!

– …Chesnoiu?”

Și fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu a refuzat să facă comentarii.

Telefon Adrian Chesnoiu – fost ministru al Agriculturii:

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

“- Am văzut că apare și numele actualului ministru al Agriculturii Petre Daea. Voiam să vă întrebăm, dumnealui a intervenit la dvs. pentru angajarea …..

– Nu, niciodată….

-…lui Cosmin Mihai Corobea?

– Nu, dar nu vreau să fac declarații despre acest dosar decât la final… Am spus acest lucru și public”.

Până la urmă, Mihai Cosmin Corobea a câștigat concursul și a fost angajat în ministerul Agriculturii pe un post de consilier cu salariu de peste 10.000 de lei.

Membrul din comisia de concurs căruia fostul ministru Adrian Chensoiu i-ar fi cerut să le dea subiectele candidaților agreați l-a denunțat pe ministru la DNA încă din februarie. Martorul denunțător l-a înregistrat apoi ambiental pe ministru.

Adrian Chesnoiu a fost pus sub acuzare de DNA pentru instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității și abuz în serviciu. Chesnoiu și-a dat demisia din funcția de ministru după cererea DNA de ridicare a imunității parlamentare, iar parlamentul a permis ancheta DNA, conform TVR.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE