miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEGeorge Simion: Luăm în calcul şi vom propune şi altor forţe politice...

George Simion: Luăm în calcul şi vom propune şi altor forţe politice să boicotăm alegerile locale

Liderul AUR, George Simion, a afirmat marţi, că partidul său ia în calcul să boicoteze alegerile locale, dacă proiectul AUR privind două tururi de scrutin la alegerile locale nu este adoptat de Parlament.

”Statul este capturat având în vedere că proiectul de lege depus de AUR şi anunţat de doamna secretar al Camerei, Geanina Şerban, nu are şanse de a fi adoptat în această legislatură în care Consilii Judeţene, primării, justiţie, servicii de informaţii, CCR, Avocatul Poporului, toate sunt sub controlul partidului comasat, luăm în calcul şi vom propune şi altor forţe politice, să boicotăm alegerile locale, într-o formă sau alta. Pentru că, fără alegeri în două tururi, de fapt, nu există speranţe la a câştiga democratic o primărie, având în vedere felul în care, de la Alfred Simonis, la toţi ceilalţi baroni PSD, primarii sunt cumpăraţi la bucată”, a spus George Simion într-o conferinţă de presă, susținută la Palatul Parlamentului.

George Simion a mai declarat că ”nu trăim într-o democraţie în momentul acesta” și că este dispus să facă “gesturi extreme, dar democratice”, pentru a-şi manifesta dezaprobarea.

“Nu trăim într-o democraţie în momentul acesta şi suntem dispuşi să facem gesturi extreme, dar democratice, pentru a ne manifesta dezaprobarea. Chiar aşa! Să avem o legislaţie electorală şi să nu se ţină cont nici de Comisia de la Veneţia, nici de orice altă normă de bun simţ, s-ar putea să ajungem să boicotăm alegerile ilegale şi neconstituţionale din 9 iunie”, a mai subliniat George Simion.

Președintele AUR a mai adăugat că “se încearcă cenzurarea reţelelor de socializare”.

“Vedem cum se încearcă cenzurarea reţelelor de socializare. Acest comportament nedemocratic, totalitar, din partea regimului Iohannis şi reprezentanţilor acestuia, Marcel Ciolacu, premierul actual şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă (…). Sigur că pot încerca să controleze anumite medii, sigur că pot da banii de la buget către anumite reţele de distribuţie (…). Nu o să-i ajute, lumea ştie cine sunt”, a punctat Simion.

De asemenea, George Simion a mai afirmat că o altă formă “ilegală și abuzivă” care “blochează” accesul partidelor noi la viaţa politică este numărul “mult prea mare” de semnături care este cerut din partea competitorilor electorali.

“O altă formă, ilegală, abuzivă, pe care o denunţăm este numărul mult prea mare de semnături care este cerut din partea competitorilor electorali. Nu există pluripartidism în momentul în care de la un partid soliciţi în două săptămâni şi jumătate 200.000 de semnături (…). Această practică blochează accesul partidelor noi la viaţa politică. Practic, mergând tot aşa, având rezultate dezastruoase în guvernarea Ciolacu, pe care le vedem, o să ne întoarcem la o oră de ştiri la televizor, în care regimul Klaus Werner Iohannis este lăudat pentru realizări măreţe”, a conchis liderul AUR.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. E terminat Simion!
    Dupa ce au inceput cei de la strangerea de semnaturi AUTENTICE online…. adica efort inutil, cand a realizat ca nu au cum sa mai fie acceptate candidaturile din lipsa de semnturi reale … se prezinta luptator “anti-sistem” politic, nu electoral – adica din gura si nu din fapta!, … atat de eficace incat deschide hotului usa de la magazie. sa nu cumva sa-l deranjeze cu ceva cand AUR pierde tot!
    Ah, da! – si e generos ca SOS va participa si procentele (cate ar fi scos AUR) se vor duce la Sosoaca.
    Asa, … ca e el baiat bun si lider de partid fara egal!

    In realitate, desi AUR incepuse sa creasca numeric dupa alegeri, la scurt timp a inceput sa se dezumfle, … normal ca Pat si Patachon a.k.a. Simion si Tarziu au aratat ca nu “unitatea” romanilor il intereseaza si de fapt, nici romanii – ca-s mai importanti sefii – pardon!, “fratii” lui Simion, asa-zisii evrei.

  2. Altfel spus, vi s-a ordonat sa nu aveti candidati care sa ii concureze pe cei deja stabiliti. AUR e USR-ul cetatenilor care nu folosesc tiktok.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE